Határtalanul! osztálykirándulás Székelyföldön

Határtalanul! osztálykirándulás Székelyföldön

A Nyíregyházi SZC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma 10. A osztálya és kísérő tanáraik a Határtalanul! program keretében 2018 áprilisában Csíkszeredába utaztak.

A program célja, hogy magyar diákok a szomszédos országok magyarlakta területein élő magyarokkal kapcsolatot és barátságot építhessenek. De természetesen a másik ország megismerése, kultúrájuk felfedezése és a közgazdasággal kapcsolatos témák átbeszélése is egy igen fontos tényezője a programunknak, melyet a csíkszeredai Joannes Kajoni Szakközépiskola 10. osztályával valósítottunk meg.

Az 5 nap alatt nagyon érdekes programokkal vártak bennünket, volt lehetőségünk sörgyárat látogatni, túrázni, várost nézni, új ételeket felfedezni és természetesen az ott élőkkel megismerkedni. A testvérosztállyal lelkesen dolgoztunk a közös projekt elkészítésében, de szívesen töltöttük együtt a kevés szabadidőnket is az ottani diákokkal.


Nagyszalontán meglátogattuk a Csonka tornyot és meghallgattunk egy érdekes előadást az Arany János Múzeumban. Nagy élményt jelentett az Ezeréves határnál eltöltött idő, túráztunk a Szent-Anna tónál, majd másnap körbe sétálhattuk a Gyilkos- tavat és a Békás szorosnál is eltölthettünk egy félórát, hogy megcsodálhassuk a tájat és gyönyörködhessünk a felénk emelkedő hegyeken. Körbe néztünk Csíkszeredán, Székelyudvarhelyen és Sepsiszentgyörgyben, ahol meglátogattuk a Székely Múzeumot. Hazafelé még lehetőségünk volt Parajdon a sóbánya megtekintésére és eltölthettünk egy kis időt Korondon is.


Nagyon élveztem ezt a látogatást, remek élmény volt egy új közeget megismerni, ahol ugyan úgy és ugyanolyan magyarok élnek, mint mi vagyunk. Remélem lesz még alkalmam újra és újra visszatérni Székelyföldre.

 

Schali Dóra 10.A

#kapcsolódó

Pályaválasztási Kiállításon a Ridens

Pályaválasztási Kiállításon a Ridens

Elnyerte a közönségdíjat a Ridens sátra. Nézd meg a képeket!

Pályaorientációs nap a Ridensben

Pályaorientációs nap a Ridensben

Pályaorientációs napot tartottak a Nyíregyházi Ridensben. Nézd meg a képeket!