Itt zajlik útépítés Nyíregyházán

Itt zajlik útépítés Nyíregyházán

Tájékoztatás – útépítés, útinfó, aktualitások.

A Nyírségvíz Zrt. befejezte a Zsálya utcai munkálatokat, az útburkolat helyreállítása is megtörtént.

Továbbra is javában zajlanak az útépítések, út-, és járdafelújítások városszerte, immár újabb utcákban is, szinte valamennyi helyszínen kisebb-nagyobb forgalomkorlátozás mellett.

Elkezdődött a Deák Ferenc utcai járda építése, a meglévő aszfaltburkolat bontásával.

Elkezdődött a Sóstóhegyi úti kerékpárút (Korányi F. utca – Mogyoró utca között) építésének előkészítése, jelenleg a szükséges kerítés áthelyezések, bontások, fakivágások zajlanak.

Elkezdődött Sóstógyógyfürdőn a Krisztina, Anna, Magdolna és Borbála utcákban a terület előkészítése, fa, bozót és cserjeirtással, ezekben az utcákban földútból épül aszfaltos út.

Mária utcában a mai napon megkezdődött az aszfaltozás.

Sóstóhegyen a Mogyoró utcában a szegélyépítés és a közmű feltárási munkálatok vannak folyamatban. ATemplom utcában padkanyesés, fa, bozót és cserjeirtás zajlik.

Továbbra is részleges forgalomkorlátozásra kell számítani Sóstógyógyfürdőn a Zsuzsanna és Zivatar utcában.

Időszakos, részleges forgalomkorlátozásra kell számítani a Csárda utca építési munkálatainál Borbányán, ahol már az útalap építése zajlik, ezt követően kezdődhet el az aszfaltozás.

Nagyszálláson a Sétány utcában is már ebben a munkafázisban zajlanak a munkálatok.

Oroson a Füzes és Tiszafa utcában ideiglenes forgalomkorlátozással jár a homokos kavics fagyvédő réteg építése, de az ott élők behajtása az ingatlanokra biztosított. A Platán utcában már a zúzottkő alap építése van folyamatban.

Pazonyi téri járda felújításánál jelenleg járdalap és szegélybontási, szegélyépítési munkálatok zajlanak.

Korányi Frigyes utcai járda két szakaszának aszfaltozása befejeződött, a többi szakaszon tovább folynak a bontási-építési, szegélyépítési munkálatok.

Az Eperjes utcai járdaépítés során még tart az aknák szintbehelyezése, ezt követően kezdődhet meg az aszfaltozás.

Épül a Stadion utcai járdák pályaszerkezete, és párhuzamosan zajlanak a szegélybontási, építési munkálatok is.

Tó utcán a jelenlegi munkafázisban a szegély bontása, építése zajlik.

Jó ütemben halad a távfűtési-vezeték építése, a Szegfű utca – István és Hunyadi utca közötti szakaszán. Jelenleg is a tartóoszlopok bontása van folyamatban, ezért az Ibolya utcán továbbra is forgalomkorlátozásra kell számítani a Hunyadi és a Géza utca közötti szakaszon. Az István és a Géza utcán jelenleg is biztosított a közlekedés, de egyes pontokon átmeneti forgalomkorlátozás előfordulhat.

Május 1. téren fel kellett bontani 10 m2 zúzottköves parkolót és 12 m2 aszfalt utat egy távhővezeték meghibásodás miatt. A helyreállítási munkálatok előreláthatóan június 1-jéig befejeződnek.

A Nyírségvíz Zrt. befejezte a Zsálya utcai munkálatokat, az útburkolat helyreállítása is megtörtént. Jelenleg az alábbi utcákban végeznek építési, javítási, vagy rekonstrukciós munkálatokat:

A Bottyán u. – Derkovits u. csomópontban a meglévő hálózat felújítása során, a jelenlegi munkafázisban aDerkovits utca felől érkező gépjárműveket egy parkolón keresztül táblákkal terelik a Bottyán utca irányába. Kérjük az arra közlekedőket, hogy körültekintően vezessenek.

Az Árpád utca 52-54. szám alatt járdabontásra volt szükség egy bekötő vezeték cseréje miatt. A munkálatok várhatóan ezen a héten befejeződnek.

Nyírszőlősön a Csabagyöngye utcában munkanapokon 8.00 -15.30 között szakaszos útlezárásra kell számítani. A munkaterület 30-50 m szakaszt érint. Előreláthatólag a munkálatok június közepéig tartanak.

Kistelekiszőlőben a Lejtő és a Kocsis utca kereszteződésében folyamatban van a végleges helyreállítás.

Oroson a Szamóca utcai építési munkálatok során munkanapokon 7.00- 15.00 óra között továbbra is csak a gyalogos közlekedés biztosított. A közlekedés fenntartását félpályás, szakaszos útlezárással biztosítják. A munkálatok ezen az útszakaszon várhatóan június elejére befejeződnek. A Felhő közben is folynak a munkálatok. Kisebb közlekedési fennakadásra 8:00 – 17:00 között lehet számítani (munkagépek, építőanyag, kitermelt föld akadályozhatja átmenetileg a közlekedést), de munkanapokon 17 órára a teljes helyreállítás megtörténik.

Az „Erdei sétány és ökológiai sétaút építése” projekt keretein belül az állatpark hátsó kerítése mellett haladó új gyalog- kerékpárút építése nem jár tartós forgalomkorlátozással. Alkalmanként - hétköznap 7-17 óra között időszakos forgalomirányítás mellett közlekedhetnek az autósok a Kemecsei út érintett szakaszán. Ezen a helyszínen a munkálatok várhatóan június végére fejeződnek be.

Kérjük a járókelők és az autóvezetők megértését, fokozott figyelmét, s hogy ne megszokásból közlekedjenek.

fotó:internet

#kapcsolódó

Zavartalan a betegellátás – Aláírták az új szerződést a szakdolgozók

Zavartalan a betegellátás – Aláírták...

Zavartalan a betegellátás – Aláírták az új szerződést a szakdolgozók