ÚJABB BICIKLIFÁT ADOMÁNYOZOTT A MICHELIN

ÚJABB BICIKLIFÁT ADOMÁNYOZOTT A MICHELIN

A nyolcadik Michelin Bringafesztivál alkalmából újabb bringafát ajándékozott a városnak a Michelin Hungária Kft. A kerékpár tárolót Sóstóra, a Tóstrand bejárata elé helyezték el és 16 kerékpár tárolására alkalmas.

2017-ben ajándékozott először bringafát a Michelin Hungária Kft. Nyíregyházának, illetve a nyíregyházi lakosoknak, akik kerékpárral közlekednek. A fa azon kívül, hogy különleges kinézetű, biciklik tárolására is alkalmas. Az első a Szabadság téren található, a másodikat Sóstón helyezték el a Tóstrand bejárata elé.

Az apropó az a 8. Michelin Bringafesztivál, ami holnap fog zajlani majd a városban. Hogy miért? Azért mert szerettük volna ha a fesztivál egy napja mellett valami maradandót is tudunk adni a városnak és ha már bringafesztivál, akkor mindenképpen valamilyen bringázással kapcsolatos dolgot szerettünk volna. Hogy miért pont biciklifa? Azért mert azt láttuk, hogy a belvárosi nagyon népszerű volt, tehát azt gondoltuk, hogy ez egy nagyon jó kezdeményezés és ezt folytatnunk kell. Miért pont ide? Azért mert azt látjuk nap mint nap, hogy az emberek nagyon nagy számban jönnek ki Sóstóra biciklizni. Ahol sok a biciklis, ott szükség van egy bicikli tárolóra is és a környezet maga, az egész infrastruktúra adta magát, hogy valahol itt a Tófürdő körül keressünk neki egy helyet.

– mondta el dr. Nemes Attila, a Michelin Hungária Kft. igazgatója.

A bringafa 16 kerékpár tárolására alkalmas és nagyon jól illeszkedik Nyíregyháza kerékpárút fejlesztésének koncepciójába, éppen ezért nagyon örömmel fogadta a felajánlást dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Sokan jönnek biciklivel, az önkormányzat is számtalan kerékpár tárolót rakott ki, de nem elég. Ez nagyon jó hír és az is, hogy folytatjuk a kerékpárutak építését és felújítást is. Az idevezető Korányi úti régebbi szakaszának felújítása is hamarosan elkészül. Ezen kívül Nyírpazonyig is felújítjuk a kerékpárutat.

– tette hozzá dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.


fotó:Szarka Lajos

#kapcsolódó

Felújítják a Vasvári Pál Gimnáziumot! Videóval!

Felújítják a Vasvári Pál Gimnáziumot!...

Elkezdődtek a Vasvári Pál Gimnázium felújításának munkálatai. Az intézmény...

TÖBB MINT 100 ÚJ MUNKAHELY NYÍREGYHÁZÁN

TÖBB MINT 100 ÚJ MUNKAHELY NYÍREGYHÁZÁN

A Hübner-H Gumi- és Műanyagipari Kft. 3,3 milliárd forintot meghaladó beruházása...