ÚTFELÚJÍTÁSOK VÁROSSZERTE

ÚTFELÚJÍTÁSOK VÁROSSZERTE

Városszerte számos helyen zajlanak útépítések, út- és járdafelújítások, bővítik a kerékpárút-hálózatot és ezekkel párhuzamosan útjavításokat is végeznek.

Lakossági bejelentések, és a NYÍRVV munkatársainak ellenőrzései alapján is kátyúznak Nyíregyházán.

Kátyúzás

Áprilisig úgynevezett hideg aszfaltos technológiával kátyúztak városszerte a NYÍRVV munkatársai, április óta pedig a tartósabb, meleg aszfaltos technológiát alkalmazzák az utakon. Kedd délelőtt többek között a Bujtos utcán is kátyúztak a NYÍRVV-sek.

Ignéczi Csabáné, a cég ügyvezetője elmondta:

Áprilisig körülbelül 200 utca javítása történt meg a hideg aszfaltos technológiával, az általunk végzett kátyúzási feladatokhoz körülbelül 83 tonna aszfaltot használtunk föl. Továbbra is folytatjuk majd ezeket. Elsődleges feladatunk – kis felületen – az útbeszakadások és a víznyelőknek a karbantartása, javítása. Ehhez kisebb mennyiségű aszfaltot használunk fel. Az útellenőrök és a munkatársaink jelzése után ezeket összegyűjtjük, utána pedig elvégezzük a feladatokat.

A meleg aszfalttal történő kátyúzás eddig közel 60 utcát érintett, melyhez megközelítőleg 23 tonna aszfaltot használtak fel. Az ügyvezető hozzátette, a gazdaságos munkavégzés miatt előfordulhat, hogy az úthibát jelző táblát ugyan kihelyezik, de a javítás hosszabb időt vesz igénybe, mert például 5-6 helyen egyszerre végzik majd el a feladatokat. Nyíregyházán nagyfelületű, meleg aszfaltos munkálatok is lesznek, azokat alvállalkozó végzi június 7-étől.

Ignéczi Csabáné hangsúlyozta:

Erre az idei évben is, hasonlóan a tavalyi évhez, nettó 100 millió forintot tervez a társaságunk. De természetesen ennek a végösszege majd az elvégzett és teljesített útszakaszok tonna és négyzetméter arányában fog leszámlázásra kerülni. Ez egy olyan tartós technológia, amely nagy felületeket érint. Tehát nemcsak kis lukak, kátyúk betömését jelenti, hanem ez teljes útszakaszokat érinthet.

Az útjavítás valamennyi városrészt érinti majd. Többek között Sóstóhegyen, Borbányán, a Jósavárosban, Kistelekiszőlőben, a Hímesben és a belvárosban is lesznek munkálatok. A pontos helyszínek listája elérhető lesz a NYÍRVV honlapján, valamint a városi webportálon, a nyiregyhaza.hu-n is. A nagyfelületű kátyúzás a tervek szerint a szeptemberi tanévkezdést megelőzően, augusztus közepéig befejeződik.

 

Dér Vivien

fotó: internet

#kapcsolódó

Várják az utcabizalmikat az ötmilliárdos útfejlesztéshez

Várják az utcabizalmikat az ötmilliárdos...

Az önkormányzat Városfejlesztési és Városüzemeltetési Osztályának tájékoztatása...