GYŐZELEMMEL ÜNNEPELTÉK A RÁJÁTSZÁSBA JUTÁST A TIGRISEK

GYŐZELEMMEL ÜNNEPELTÉK A RÁJÁTSZÁSBA JUTÁST A TIGRISEK

A Nyíregyháza Tigers 28-7-re verte hazai pályán a DAK Acél Gorillaz-t a FEZEN Hungarian Football League (HFL) 6. fordulójában június 3-án.

Utolsó, Városi Stadionban rendezett alapszakaszi mérkőzésére készült a szabolcsi együttes és mindenképp sikeresen akarták abszolválni a Dunaújváros elleni találkozót. Egy nappal a meccs előtt az eredmények is úgy alakultak, hogy a Tigrisek már kiharcolták a rájátszásba jutást. Ettől függetlenül nem dőltek hátra a hazaiak, az első negyedben azonnal megszerezték a vezetést. Brian Gessel remekül megtalálta a védők szorítása alól kibújó Troy Rice-t, aki meg sem állt az end zone-ig az elkapott malacbőrrel, ezzel zárva egy 44 yardos akciót. Sviatkó Gábor berúgta az extrát (7-0).

Ezután a védelem, de főleg Greg Williams pillanatai következtek, aki egy leütött passz után megszerezte az ellenfél irányítójának, Jeszenszki Dávidnak is az átadását. Majd Sviatkó előtt adódott egy lehetőség, hogy mezőnygólt szerezzen, de nem sikerült a kapufák közé tennie a labdát. A játékrész végén azonban megduplázta előnyét a Tigers.

Verdes Dávid hatalmas elkapása egy yardra hozta a hazaiakat a végzónához. Gessel révén pedig összehozta az újabb touchdownt a Nyíregyháza (14-0). A második játékrészben Gessel és Rice parádés megmozdulásainak tapsolhattak a nézők. Az újabb hazai TD-t viszont Konkoly Péter elkapása hozta (21-0). Azonban ismételten a negyed végéig kellett várni a vendéglátók újabb pontszerzésére, amit az eddig is nagy elkapásokat bemutató Rice hozott össze. Sviatkó pedig egy újabb extrát berúgott, amellyel már 28-0 volt a különbség a szünetben.

A második félidőben inkább a védelmek domináltak. Williams remek teljesítményt nyújtott két leütött passza is volt, míg Aleksandr Posunko is szerzett egy interceptiont. Emellett Mihalik György szinte mindenhol ott volt a pályán. A Gorillaz viszont tudott változtatni. Egy fizikális offense-zel igyekeztek felőrölni a hazaiak védelmét. A kemény futójátéknak a mérkőzés végén meglett az eredménye, Hegedüs Dániel futotta meg a vendégek egyetlen hatpontosát, amihez Beretka József egy extrával még hozzájárult, így 28-7 lett a végeredmény. A Nyíregyháza Tigers győzelemmel ünnepelte azt, hogy a rájátszásba jutott, és az utolsó két meccsén arra koncentrálhat, hogy minél jobb kiemeléssel várja az elődöntőt.

Az első félidőben nem teljesítettünk rosszul.

– értékelt Thomas Smythe vezetőedző.

A védelmünk nagyon keményen megfogta az ellenfelet és labdákat is szerzett. A támadósor sem volt rossz, de olykor-olykor előjöttek a hibák. A második játékrészben a Gorillaz egy fizikális futballt vetett be, amit helyenként nehezen tudtunk megállítani, ráadásul a védelmük is keményebben játszott. Jól bírták az iramot annak ellenére, hogy 25 emberrel jöttek ide. A következő meccsünkig viszont javulnunk kell, mert a Steelers ellen már a jobb playoff helyezés elérése lesz a cél.

A Nyíregyháza Tigers legközelebb egy elhalasztott mérkőzést pótol, hiszen az első fordulóban elmaradt Miskolc Steelers elleni Keleti rangadót vívják majd meg a szabolcsiak Felsőzsolcán június 9-én, szombaton.

Nyíregyháza Tigers-DAK Acél Gorillaz 28-7 (14-0, 14-0, 0-0, 0-7)

Pontszerzők: Troy Rice 2 TD, Brian Gessel, Konkoly Péter 1-1 TD, Sviatkó Gábor 4 XP, illetve Hegedüs Dániel 1 TD, Beretka József 1 XP.


fotó:internet

#kapcsolódó

Nyíregyházától Rióig

Nyíregyházától Rióig

Még egy nyíregyházi olimpikon. Reményi Ármin úszásban áll rajthoz Rióban.

Sporttábort szervez a Flexi-Team

Sporttábort szervez a Flexi-Team

Részletekért kattints ide!