Vikáros tehetség

Vikáros tehetség

Gratulálunk neki!

Váradi Amanda zongora hangszeres tanulónk felvételt nyert a Snétberger Zenei Tehetség Központ képzésére a 2018/19-es tanévre. A központ több mint 150 jelentkező közül választotta ki a 8. évfolyam diákjait.  A programmal járó költségeket az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja.


A képzés előtt növendékünket, Amandát várják Felsőörsön, 2018. június 25-augusztus 5 között tartandó nyári kurzusra is. Váradi Amanda felkészítő tanára Pólikné Smid Ildikó.


A Snétberger Zenei Tehetség Központ ötlete 2008-ban merült fel. Snétberger Ferenc és Mészáros Zoltán közösen fogalmazták meg, hogy jó lenne Magyarországon is egy kifejezetten a roma származású zenei tehetségek felkarolásával foglalkozó iskolát alapítani. Az ötlethez a finanszírozási hátteret az EGT Norvég Finanszírozási Mechanizmus (Norvég Alap) és a Magyar Állam teremtette meg 2009-2010-ben. 2011 júniusában Felsőörsön megnyílt a Snétberger Zenei Tehetség Központ, amely azóta is minden évben 60-65 hátrányos helyzetű tehetséges fiatal számára biztosít 12 héten át tartó zenei képzést és tehetséggondozást. A központ országos szinten több területet ölel fel. Ezek: tehetségkutatás, zenei képzés, munkaerő-piaci képességfejlesztés, pályaorientáció és karrier-tanácsadás, szociális gondozás, mentorálás, koncert-szervezés. Folyamatosan kutatnak olyan hangszeren játszó gyerekek után, akik hátrányos helyzetük miatt a képességeiktől messze elmaradó oktatásban részesülnek.


Évente 60 tanulóval kötnek ösztöndíjszerződést. Ennek keretében a diákok intenzív zenei képzést, folyamatos mentori támogatást, személyre szabott készségfejlesztést, különórákat, vizsgafelkészítést és pályaorientációs tanácsadást kapnak. Kiemelkedő művészek és kiváló mentorok dolgoznak azon, hogy a diákok a tárgyi tudás mellé pályaképeket is kapjanak. Mindez  a 12 hetes, bentlakásos kurzus alatt valósul meg, amelyre minden évben az iskolai szünetek alatt kerül sor Felsőörsön, és emellett minden második hétvégén Budapesten. A központ mindezen túl évente körülbelül 120 fellépésben is szerepet vállal, ezzel is tapasztalatszerzési lehetőséget teremtenek a fiatal tehetségeknek.

#kapcsolódó

CSÖKKEN AZ ESL ÉS AZ UHT TEJEK FORGALMI ADÓJA

CSÖKKEN AZ ESL ÉS AZ UHT TEJEK FORGALMI...

Az agrártárca korábban azt is közölte, hogy az intézkedéstől a kereslet és...