Ússz egy kört a Sóstói tavon!

Ússz egy kört a Sóstói tavon!

2018. június 16-án, szombaton 10 órától amatőröket és sportolókat egyaránt várnak a Sóstói tóra egy jó hangulatú, közös úszásra. Részletekért kattints ide!

Nyíregyháza is csatlakozott a Magyar Úszás Napjához. Június 16-án egy 750 méteres kört úszhatnak a nevezők a Sóstói tóban. A rendezvénnyel a sportágat szeretnék népszerűsíteni.

 Nyíregyháza az elsők között csatlakozott néhány éve a Magyar Úszás Napjához. A strandon illetve a tófürdőn színes programokat rendeztek, szombaton pedig ismét a tófürdő lesz a központ. 750 métert kell teljesíteniük a nevezőknek.


Nincs nevezési díj, akik pedig regisztrálnak, ingyenesen léphetnek be a tófürdőre. Több kategóriában hirdettünk úszást, így külön értékeljük az amatőröket és a versenyzőket, valamint a különböző korosztályokat. A programok 10 órától indulnak, nevezni 9 órától lehet. 13 órától rajtolnak a versenyzők – mondta Dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója.

A pályát pontosan kijelölik, és folyamatosan csónakokkal, búvárokkal biztosítják a program ideje alatt. A nap legfontosabb célja az úszás népszerűsítése.


- Teljesen mindegy milyen úszásnemben teljesítik a nevezők a 750 métert, nincs előírás. Sőt időkorlát sincs, mindenki saját tempójában úszhat. A versenyzők várhatóan 10 perc alatt célba érnek, de aki lassabb annak sem kell aggódnia, mindenki díjat kap – mondta Urbin Tamás, a Sportcentrum vezetőedzője.

Az első három helyezett érmet is kap. A Nyíregyházi Sportcentrum versenyzői közül többen is elindulnak, a legjobbak azonban Balatonfüreden állnak rajthoz. A szombati rendezvényt eső esetén is megtartják, csak villámlás miatt állítják le a futamokat.

Dankó László


fotó:internet

#kapcsolódó

Pulyabál volt a Váci Mihály Kulturális Központban

Pulyabál volt a Váci Mihály Kulturális...

2018-ban is megrendezték gyermek és ifjúsági néptáncosok részére a Pulyabál...

Vadásszunk együtt Pokémonokra

Vadásszunk együtt Pokémonokra

Csatlakozz Te is Nyíregyháza első közös Pokémon vadászatához! Augusztus 5-én...