Gőzerővel zajlanak az út és járdaépítések

Gőzerővel zajlanak az út és járdaépítések

A város több pontján már elkészültek a kivitelezéssel, de folyamatosan zajlak a fejlesztések tovább.

Gőzerővel zajlanak az út és járdaépítések. Jó hír az ott élőknek és az arra közlekedőknek, hogy a Csiha Kálmán utca, a Mária utca és Nagyszálláson a Sétány utca után, mostanra befejeződött Sóstógyógyfürdőn a Zsuzsanna és Zivatar utcák aszfaltozása is. Oroson az Ezüstfenyőutcát is teljes hosszban leaszfaltozták, jelenleg még felületrendezés és padkázás folyik.

Jelenleg is több helyszínen zajlanak útépítések, út-, és járdafelújítások, rekonstrukciós munkálatok Nyíregyházán, szinte mindenhol kisebb-nagyobb forgalomkorlátozás mellett.

Az elmúlt héten elkezdődött a „Zöld város kialakítása Nyíregyháza területén” projekt egyik belvárosi helyszínén a kivitelezés. Ennek kapcsán június 4-től lezárták a Benczúr teret a szabadtéri színpadig, a gyalogosforgalom nem megengedett, a játszóteret viszont továbbra is meg lehet közelíteni. Jelenleg a szilárd burkolatok bontása és a bontott anyag elszállítása van folyamatban, és már megkezdődött a kábelárok ásása és a térvilágításhoz szükséges oszlopok alapjainak betonozása. Senki ne lepődjön meg, ha arra sétálva nem látja a Vénusz szobrot, hiszen a mai napon elszállították azt a talapzattal együtt. Megkezdődik ugyanis a medence és a vízgépészeti berendezés felújítása. A tér körüli gépjárműforgalom sebességkorlátozás mellett biztosított. A Kölcsey Gimnázium felőli oldalon útszűkületre kell számítani az arra közlekedőknek.

Belváros

A távfűtési-vezeték építése során jelenleg az István utcán aszfaltozási munkálatokat végeznek. Az Ibolya utcán a Géza és a Hunyadi utca közötti szakaszon a tartóoszlopok talpazatait távolítják el, ezért a gépjárműforgalom korlátozásra kell számítani az arra közlekedőknek.

Új helyszín a Damjanich utca (Huszár sor – Toldi u. között). A múlthéten megtörtént a meglévő aszfaltburkolat marása, most szintbe helyezik az akna fedlapokat és várhatóan holnap (csütörtökön) aszfaltoznak.

Pazonyi téri járda: a járdaburkolat alapjának cseréje, megerősítése folyik, szerdától ideiglenesen 20 méterrel arrébb kerül a helyközi buszmegálló.

Jósaváros

Korányi Frigyes utcai járda két szakaszának aszfaltozása befejeződött, a többi szakaszon tovább folynak a bontási-építési, szegélyépítési, csapadékvíz elvezetési munkálatok.

Az Eperjes utcai járdaépítés során jelenleg az Ószőlő utcai csomóponti átvezetés építése folyik.

Örökösföldön elkezdődött a Család utcai járdafelújítás (Szalag u. - Pazonyi u. között), jelenleg a járdaburkolat bontása zajlik.

Butyka

Nagykállói úti járdafelújításnál (Butykai u. – Benkő I. u. között). Már a járdaszegély építése folyik.

Borbánya

Továbbra is időszakos, részleges forgalomkorlátozásra kell számítani a Csárda utca építési munkálatainál, ahol az útalap építése zajlik, ezt követően kezdődhet el az aszfaltozás.

A szennyvízcsatorna hálózat fejlesztése kapcsán Borbányán, a Nárcisz utcában jelenleg a hírközlő kábelek kutatógödrei nehezítik a közlekedést.

Oros

Tiszafa utcában zúzottkő alap építése zajlik, ideiglenes korlátozás mellett, a lakók az ingatlanokra korlátozás nélkül be tudnak közlekedni

Füzes utcában a zúzottkő alap kiékelését végzik, ezért ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítani.

A Platán utcában az út fele már aszfalton járható, a következő héten a teljes felület aszfaltburkolatot kap.

28499 hrsz-ú úton szegélyépítés folyik (Ezüstfenyőt, Tiszafát és a Füzes utcát összekötő út).

A szennyvízcsatorna hálózat fejlesztése kapcsán a Mezsgye utcában munkanapokon 7-15 óra között szakaszos útlezárásra kell számítani az arra közlekedőknek. A munkálatok ezen a helyszínen előreláthatóan június végén befejeződnek.

A Szamóca utcában a munkálatok befejeződtek, a közlekedés zavartalan.

Naspolya utcában viszont most kezdődött el a szennyvízcsatorna hálózat fejlesztése, itt kisebb közlekedési fennakadásra 8:00 – 15:00 között lehet számítani.

Kertváros

Rövid utcában elkezdődött az aszfaltozás, kapubejárók átépítése is folyik. Szerdán már a felületrendezés, padkázás zajlik.

Tó utcán a jelenlegi munkafázisban csapadékvíz nyelő aknák építése, rákötése a gerincvezetékre, szegélyépítés van folyamatban.

Bottyán u. – Derkovits u. csomóponti rekonstrukció befejeződött, az aszfaltburkolatot helyreállították, a közlekezdés immár zavartalan.

Nyíszőlős

A szennyvízcsatorna hálózat fejlesztés részeként a Csabagyöngye utcában már a burkolat helyreállításán dolgoznak, a munkálatok a jövő hét végéig tartanak.

Sóstóhegy

Mogyoró utcában jelenleg a csapadékvíz elvezetés építése van folyamatban, a szegélyépítés mellett.

A Templom utcában a jelenlegi munkafázisban a gyepráccsal burkolt árok épül.

Sóstóhegyi úti kerékpárút (Korányi F. utca – Mogyoró utca között) építésének előkészítése folyamatban van, továbbra is a szükséges kerítés áthelyezések, bontások, fakivágások zajlanak.

Sóstógyógyfürdő

A Vénusz, Krisztina, Anna, Magdolna és Borbála utcákban csapadékvíz elvezetés építése, csapadékvíz tisztítóaknák elhelyezése, csőfektetés van folyamatban.  

Az „Erdei sétány és ökológiai sétaút építése” projekt keretein belül az állatpark hátsó kerítése mellett haladó új gyalog- kerékpárút építése nem jár tartós forgalomkorlátozással. Alkalmanként - hétköznap 7-17 óra között időszakos forgalomirányítás mellett közlekedhetnek az autósok a Kemecsei út érintett szakaszán. Ezen a helyszínen a munkálatok várhatóan június végére fejeződnek be.

 

Kérjük a járókelők és az autóvezetők megértését, fokozott figyelmét, s hogy ne megszokásból közlekedjenek.

#kapcsolódó

Jelentkezz a Nyíregyházi Egyetemre! Téged is várnak MTMI szakjaik!

Jelentkezz a Nyíregyházi Egyetemre!...

Jelentkezz a Nyíregyházi Egyetemre! Téged is várnak MTMI szakjaik!

Akár jégeső is jöhet a hétfői kánikula mellé

Akár jégeső is jöhet a hétfői kánikula...

Hétfőn a változó felhőzet mellett még több órára kisüt a nap, délután azonban...