Szent Iván Éj a múzeumfaluban!

Szent Iván Éj a múzeumfaluban!

MEGÚJUL A SÓSTÓI MÚZEUMFALU – A SZENT IVÁN ÉJ LESZ A ZÁRÁS ELŐTTI UTOLSÓ NAGY RENDEZVÉNY

Július elsején bezár a Sóstói Múzeumfalu és megkezdődik a skanzen tíz hónapos innovatív fejlesztése. A beruházásra az önkormányzat 688 millió forintot nyert pályázaton, amelyhez még plusz 100 milliós állami forrást is kaptak. A Múzeumfalu zárás előtti utolsó nagy rendezvénye június 23-án a Szent Iván Éj lesz.

A Sóstói Múzeumfalu innovatív fejlesztésére az önkormányzat 688 millió forintot nyert pályázaton, amelyhez még plusz 100 milliós állami forrást is kaptak. Dr. Ulrich Attila alpolgármester elmondta, a beruházásra a múlt magyar kultúrához méltó megőrzése érdekében van szükség, és ezzel egy nyugat-európai színvonalú skanzent szeretnének kialakítani, ezt már az intézmény bejárata is jelzi majd.


Tovább sétálva új utakat találnak, amelyeken nem lesz kátyú vagy sár. Az állományvédelem keretében felújítják az épületek egy részét, megújul a faluközpont, a színpad és a nézőtér, de új iroda és raktár is épül, amelyben az 50 ezer műtárgyat biztonságosan tudják elhelyezni.


A Szent Iván éjt még megrendezik

A múzeumfalu a beruházás miatt július elsején bezár és a tervek szerint tíz hónapig, a jövő év kora tavaszáig tart a munka. Ebben az időszakban csak a Pálinkaházat és a mögötte lévő Jánkmajtisi portát látogathatják az érdeklődők.

Dr. Szabó Sarolta igazgató bejelentette azt is, hogy az utolsó nagy rendezvény június 23-án a Szent Iván Éj lesz. 21 óra 20 perckor tűztánccal várják az érdeklődőket, majd a Bagossy Brothers Company ad koncertet. Ezt követően a Nyírség Táncegyüttes szórakoztatja a közönséget, éjfélkor pedig idén is megtartják a tűzügrást.

Üzenj a falunak

A múzeumfaluban a bezárás előtt június 16-tól Üzenj a falunak elnevezéssel kampányt indítanak és kedvezményes áru látogatást kínálnak. A felnőttek 800, a diákok és a nyugdíjasok 350 forintért léphetnek be.

A jegy mellé egy zsinórral ellátott cetlit is kapnak, amelyre ráírhatják a jövővel kapcsolatos ötleteiket, és felakaszthatják egy fára. A véleményeket és javaslatokat összegyűjtik és felhasználják a fejlesztések során.

Szoboszlai Tibor

#kapcsolódó

Jó estét nyár, jó estét Borbánya!

Jó estét nyár, jó estét Borbánya!

Nyárköszöntő batyus udvari bál Borbányán! Részletekért kattints ide!

Porcelánbabák a városházán

Porcelánbabák a városházán

Nyíregyháza MJV Önkormányzata meghívja Önt és kedves családját a VARÁZSLATOS...