Újra megnyitott a Sóstói Piac!

Újra megnyitott a Sóstói Piac!

SZÖRP, SAJT ÉS MÉZ – ÚJRA VÁRJA A HELYI LAKOSOKAT ÉS A TURISTÁKAT A SÓSTÓI PIAC!

Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is a Krúdy Vigadó előtti sétányon tart majd nyitva a Sóstói Piac minden szerdán és szombaton 17 órától napnyugtáig.

A szökőkút melletti standokon június 13-a és augusztus 25-e között várják a helyi lakosokat és a turistákat a termelők. Vámosi Sándor méhész és felesége, Magdolna is árulnak majd szerda és szombat délutánonként,Horváth Jánosék füstölt árukat és sajtokat hoznak Sóstóra hetente kétszer, Palánkiné Antal Katalinék pedig lekvárokat és szörpöket kínálnak.


Kovalecz Róbert, a NYÍRVV piac és vásártér üzemeltetési irodavezetője elmondta:


2016-ban indult el a Sóstói Piac a Nyírség Turizmusáért Egyesülettel közös szervezéssel – azért volt fontos a NYÍRVV számára, mert a Búza téri piacot kívántuk népszerűsíteni és a Búza téri piac termelőit. Azokat a termelőket, akik abból élnek, amit megtermelnek, árusítanak.


A központi, sóstói parkban nemcsak piac, hanem zene is lesz hetente kétszer.


Dr. Ulrich Attila alpolgármester elmondta:


Az önkormányzat a múlt hónapban fogadta el azt a határozatot, amelyben 2 millió forintot biztosít ennek a programnak a megszervezésére és a VMKK szakembereire bízza, hogy nyíregyházi együtteseknek a különböző koncertjeit tegye lehetővé itt Sóstón, a piac környékén. Ez megvalósul, méghozzá 20 alkalommal – mától kezdve, egészen augusztus 22-éig hetente két alkalommal lehet majd zenét hallgatni, a jazztől egészen a Máté Péter estig lényegében szinte minden lesz. Sokszor feldolgozásokat adó zenekarokat hallhatnak majd itt.


A kispiac működését a Zene Sóstón elnevezésű rendezvény kulturális kínálata teszi majd hangulatosabbá. Ezek a felvételek tavaly készültek – a különböző zenei formációkra, előadásokra sokan voltak kíváncsiak 2017-ben, így a rendezvény idén is folytatódik!


Mészáros Szilárd, a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója kiemelte:


Minden szerdán és szombaton 18:30 perckor fog kezdődni a program – azt kell tudni, hogy helyi kötődésű zenekarok kapnak itt fellépési lehetőséget. Június, július és augusztus hónap folyamán minden egyes szerdán és szombaton esténként, itt a Sóstói Piacnál szeretettel várjuk az érdeklődőket.


A részletes programleírás, így a fellépők nevei is megtalálhatóak a nyiregyhaza.hu Programajánlójában!

 

Dér Vivien


#kapcsolódó

"Költségvetési és lakossági szinten is nagy hangsúlyt kell helyezni a tartalékolásra"

"Költségvetési és lakossági szinten...

A neheze csak ezután jön - jelentette ki Domokos László.

Jön a felvételi szigor 2020-tól

Jön a felvételi szigor 2020-tól

2020-tól csak az juthat be egyetemre, főiskolára, aki legalább egy tárgyból...