Annyira cuki az állatpark pár napos elefántja! Videó!

Annyira cuki az állatpark pár napos elefántja! Videó!

Ezt látnod kell! Kattints ide!

Afrikai kis elefánt látott napvilágot a Nyíregyházi Állatparkban. A bébi rövid vajúdás után, viszonylag gyorsan, hajnali fél négykor született. Jó egészségnek örvend, 50 kg-os és a park állatorvosa szerint kis tehénről van szó. A bébit egész nap megfigyelik a szakemberek, akik most azért szurkolnak, hogy minél korábban szopni kezdjen.

Csetlett, botlott, hegyet mászott és édesen emelgette vékony kis ormányát a Nyíregyházi Állatpark legújabb sztárja, az afrikai elefántbébi. A csöppség hajnali fél négykor látott napvilágot az elefántház folyósóján, erről tanúskodnak az éjjellátó kamerák felvételei is. Édesanyja, Kwanza az ormányával kitologatta az újszülöttet a kifutóba, majd lázasan talpra segítette. Az elefántbébi így néhány óra elteltével már vidáman ismerkedett a nagyvilággal.

 

ÚGY LÁTJÁK, HOGY KISLÁNY

 

Az állatpark szakemberei egész nap megfigyelték az újszülöttet. Az állatorvos szerint egy kis tehénnel gazdagodott a park, ami 50 kilogrammos lehet. Árgus szemekkel figyelték azt is, hogy az újdonsült anya hogyan bánik a kicsivel, és a jövevény képes lesz-e önerőből táplálkozni. Ilyenkor az elefánt tehénnek, az anyának nagyon sok dolga van, egyrészt le kell tisztogatni, fel kell állítani a borjút, folyamatosan biztosítani kell az érdeklődését, mind a lábait, mind az orrmányát kicsit kormányozni kell, hogy megtalálja a tőgyet és tudjon szopni – fogalmazott dr. Papp Endre, zoológiai igazgató-helyettes.

A elefántbébi születésével már négy afrikai elefánt él a Nyíregyházán, mellettük pedig három ázsiai is megtekinthető.

 

„AZ ORSZÁGBAN NYÍREGYHÁZÁN ÉL A LEGTÖBB ELEFÁNT!"

 

Legutóbb három éve született afrikai elefánt Nyíregyházán, ő is ugyanettől a tehéntől. Ez igazi szenzáció, mert amíg ázsiai elefánt sok helyen megtekinthető az európai állatkertekben, az afrikai már ritkaságnak számít. 

– Afrikai elefánt viszonylag kevés van, és ami a legnagyobb gond, hogy nem nagyon szaporodik fogságban, mert nem megfelelőek a bikák. Úgy gondoltuk, hogy mi mindenképpen szeretjük a kihívásokat. Ezért hoztunk létre egy afrikai tenyészbázist itt, Kelet-Magyarországon, Közép-Kelet-Európában – hangsúlyozta Gajdos László, az állatpark igazgatója.

Kora délutánig még nem látták enni a kis elefántot a szakemberek, ezért továbbra is megfigyelik. Ha szükséges, akkor beavatkoznak majd és mesterségesen fogják táplálni a csöppséget.

Z. Pintye Zsolt

#kapcsolódó

Kismadár várakozott szombat délelőtt a buszmegállóban - Vajon a buszra várt?

Kismadár várakozott szombat délelőtt...

Kismadár várakozott szombat délelőtt a buszmegállóban - Vajon a buszra várt?

Ezekkel a cuki képekkel kíván Boldog Nőnapot a Nyíregyházi Állatpark!

Ezekkel a cuki képekkel kíván Boldog...

Ezekkel a cuki képekkel kíván Boldog Nőnapot a Nyíregyházi Állatpark!