Tenisz Korosztályos Vidék Bajnokság Nyíregyházán

Tenisz Korosztályos Vidék Bajnokság Nyíregyházán

Nyíregyházán rendezik a következő napokban a Tenisz Korosztályos Vidék Bajnokságot. Az ország különböző pontjairól 300 versenyző érkezik. Tíz éve nem volt ilyen rangos teniszverseny a szabolcsi megyeszékhelyen.

 A MARSO Tenisz Centrum Egyesület 2017. év végén azzal a céllal vette át a tenisz club üzemeltetését, hogy Nyíregyháza a hazai tenisz világában is kivívja az országos hírnevet. Ehhez elengedhetetlen a tehetséggondozás, az utánpótlás támogatása, a szenior és a szabadidő tenisz népszerűsítése, valamint sport programok és versenyek szervezése. Májusban és júniusban már tartott a tenisz centrum kisebb versenyeket és júliusban is lesz MARSO Kupa. A Magyar Tenisz Szövetség ez év elején, a Korosztályos Vidék Bajnokságra kiírt pályázatát is sikeresen megnyerte a MARSO Tenisz Centrum, a bajnokságot pedig június 19-28. között rendezik. A verseny néhány korosztályban egyben kvalifikáció is a magyar bajnokságra.

- Ez a tenisz egyik legrangosabb hazai eseménye, és a 12 -es korosztályban kvalifikáció is a magyar bajnokságra, ahol a legjobb 16 vehet részt. Egyéni, páros és csapatmérkőzéseket rendezünk, 30-35 klub versenyzői érkeznek - mondta Becser Zoltán a Korosztályos Vidék Bajnokság versenyigazgatója.


Közel 300 fiatal érkezik a megyeszékhelyre. Az ország valamennyi szegletéből jönnek versenyzők, minden korosztály képviselteti magát a megmérettetésen. Közel 10 éve nem volt ekkora volumenű teniszverseny Nyíregyházán.


- A teniszben egy fontos projekt kezdődött Nyíregyházán, és az elmúlt hónapok fejlesztéseinek köszönhetően a 12-18 éves korosztály 10 napon át nálunk méri össze erejét. A Korosztályos Vidék Bajnokság egy jó lehetőség a klubnak, hogy országos szinten is bemutatkozzon – mondta Dr. Kovács Ferenc polgármester.


A közelmúltban több fejlesztés is volt a pályákkal kapcsolatban. Felújításra kerültek az öltözők, a büfé, a terasz rész, a pályákat közel 50 tonna salakkal töltötték fel, a labdavédő hálók telepítése pedig folyamatosan zajlik. Az utánpótlás kiemelt hangsúlyt kapott, hiszen kezdő gyerek tanfolyamok indultak és hamarosan a nyári táborok is kezdetét veszik. A férfi csapatbajnokságban a tavaszi fordulót veretlenül zárta a nyíregyházi csapat, míg a korosztályos versenyeken is szép eredmények születtek.


Dankó László

(Fotó: Szarka Lajos)

#kapcsolódó

Már minden készen áll! Délben rajt Nyíregyházán!

Már minden készen áll! Délben rajt...

Már minden készen áll! Délben rajt Nyíregyházán!