Ingyen táborozhat az önkormányzat jóvoltából 1600 nyíregyházi általános iskolás diák

2018.06.22.
NYÁRI TÁBOROK – 7 HELYSZÍN, 25 TURNUS, 1600 BOLDOG KISDIÁK

Nyíregyháza Önkormányzata 20,4 millió forintos támogatással idén is megszervezte a nyári táborokat az általános iskolás gyermekek számára. Hét helyszínen, összesen 25 turnusban 1600 kisdiák töltheti színes programokkal a vakáció egy részét.

Elkezdődött a nyári táboroztatás. A Nyíregyházi lakhellyel rendelkező és nyíregyházi iskolába járó diákok jelentkezhettek a város önkormányzata által meghirdetett táborokba.


A gyerekek színes programokon vehetnek részt


A Múzeumfaluban tartott tábor két turnusban várja a nebulókat, ahol megismerkedhetnek az erdei állatokkal, a magyar hagyományokkal, a népi gasztronómiával, a színpadon pedig különleges előadásokkal szórakoztatják a kicsiket.


Elkezdődött a nyári táboroztatás. A Nyíregyházi lakhellyel rendelkező és nyíregyházi iskolába járó diákok jelentkezhettek a város önkormányzata által meghirdetett táborokba.


Dr. Szabó Sarolta, a Sóstói Múzeumfalu igazgatója elmondta:

Ebbe a turnusba 150 gyerek érkezett a város különböző iskoláiból, és igyekszünk számukra, vagy igyekeztünk érdekes programokat összeállítani, hiszen minden napnak meg van a maga programja. Mindennap vannak szabad foglalkozások, és kézműves foglalkozások is és egy picit azért mindennap tanulnak is valamit. Hiszen a mai nap az állatokkal ismerkednek, az edei állatokkal, de lesznek, lesz gyerekszínpad, tehát színpadi előadás is lesz a gyerekek számára, bűvészmutatvány tehát bűvészt is meghívtunk.


Játszva tanulnak


A gyerekek az ismertetterjesztő jellegű órák mellett játszhatnak a szabadban, az élő csocsó újdonságként szolgált számukra. Készítettek festményeket, meseszereplőket rajzoltak, és persze szép ékszereket is csinálhattak maguknak.


Csonka Vivien, tanuló hozzátette:

Laura néni olvasott fel egy mesét, és azt abból ki kellett kiválasztani egy pozitív vagy negatív mese szereplőt és azt lerajzolni. Jól érzitek itt magatokat? Igen!


Az önkormányzati táborok egészen augusztusig tartanak, amelyeken 1600 gyermek töltheti tartalmasan a vakáció egy részét. Számtalan program várja a kisiskolásokat, a táborokban többek között lesz foci edzés, idegen nyelvi vetélkedő, tánc és ének foglalkozás is.