Még lehet regisztrálni az ingyenes fürdőbelépőért

2018.06.29.
FÜRDŐPROGRAM A NYUGDÍJASOKNAK

A nyugdíjasok továbbra is igényelhetik az ingyenes úszó- és fürdőbelépőt az Aquarius Élmény-és Parkfürdőbe. A programba május 29-től lehet jelentkezni a nyíregyházi nyugdíjasoknak, eddig több mint ezerhétszázan regisztráltak és 860-an használták fel a belépőt.

A Fitt, Egészséges Nemzetért Tárt Kapus Program keretében 10 ezer darab sorszámozott jegyet bocsátottak ki nyugdíjasok részére, amit az Aquarius Élmény- és Parkfürdőben használhatnak fel. Május 29-én indult a regisztrációs időszak és egészen november végéig tudják kiváltani a belépőiket. A regisztrációhoz az igénylőnek fel kell mutatnia a személyi igazolványát, a lakcímkártyát és a nyugdíjfolyósítási törzsszámigazolást. Ezeket a jegyeket munkanapokon vehetik igénybe és nem átruházhatóak. Június végére 1733 nyugdíjas regisztrált, és közülük 860-an használták fel belépőiket.

– Tulajdonképpen nyitott az a lehetőség a kedves nyugdíjas vendégeink számára, hogy minden hónapban – egészen a jegyek elfogyásáig, illetve annak hiányában egészen november 30-ig – igényelhetik ezt a programon való részvételt, úszás és rekreációs lehetőséget a fürdőnkben – mondta Pék János, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. műszaki igazgatóhelyettese.

Az elmúlt hónapban közel 700-an igényelték jegyüket, de júliusban még több regisztrálóra számítanak. Fontos tudni, hogy egy jogosult egy jegyet kaphat, de a következő hónapban újra igényelheti, viszont közben újra kell regisztrálni.

– A gyerekeket befizettem, én meg a júniusit kihasználom, úgyhogy nagyon kedves a várostól, hogy a nyugdíjasokra így gondolnak. Előre is köszönöm a városnak, hogy eljöhettem – mondta Sasváriné Rózsa Katalin, nyugdíjas.

A jegyek felhasználási ideje november 30-ig tart, és ameddig van, havonta újra igényelhetik a belépőket a szépkorúak.

(Fotó: Szarka Lajos)