ÓRIÁSI ÉRDEKLŐDÉS NYÍREGYHÁZA IRÁNT AZ UKRÁN LEMBERG VÁROSÁBAN

ÓRIÁSI ÉRDEKLŐDÉS NYÍREGYHÁZA IRÁNT AZ UKRÁN LEMBERG VÁROSÁBAN

Május hónapban Nyíregyháza a Magyarország Ungvári Főkonzulátusa által szervezett II. Hungaryfest elnevezésű rendezvényen vett részt, melynek folytatásaként 2018. június 25-26-án Lemberg városában egy nagyszabású turisztikai workshopra került sor.

A rendezvényen Andrii Sadovyi, Lemberg város polgármestere, Kuti László, Magyarország Ungvári Főkonzulátusának első beosztott konzulja, valamint Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza város polgármestere köszöntötte a nagylétszámban megjelent utazási irodák vezetőit, a média képviselőit és a turisztikai szakembereket.


A nyíregyházi turisztikai attrakciókról és lehetőségekről Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője, Dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója és Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója és tartott prezentációkat. A szakmai program során intenzív érdeklődés mutatkozott a város turisztikai kínálata iránt, valamint üzleti tárgyalások folytak az együttműködési lehetőségekről az ukrán utazási irodák és a nyíregyházi szakemberek között.

A workshop keretében ajándéksorsolásra is sor került, ahol Dr. Kovács Ferenc polgármester személyesen nyújtotta át a nyertesnek az augusztusban nyíló Hotel Pangea**** két fő részére szóló ajándékutalványát. Azonban nemcsak a szerencsés nyertesek juthatnak el Nyíregyházára, hiszen a rendezvényen meghirdetésre került egy őszi, 3 napos tanulmányút-program is, amely lehetővé teszi, hogy a résztvevők személyesen is megismerhessék kínálatunkat.


A workshopot követően a szervezők egy pálinka- és borkóstolóval egybekötött állófogadásra invitálták a megjelenteket, ahol a vendégek megkóstolhatták a híres magyar kolbászt és szalámit is.


A szakmai út keretében sor került a két város polgármesterének találkozójára, valamint a delegáció tagjai egyeztető megbeszélést folytattak Larissza Malehhel, Magyarország lembergi tiszteletbeli konzuljával ésSzarvas Gáborral, a Lembergi Magyar Kulturális Szövetség elnökével is.


A bemutatkozás célja Nyíregyháza és Lemberg város kapcsolatainak erősítése annak érdekében, hogy ne csak a határmenti területekről, hanem a távolabbi régiókból is emelkedjen a turisták száma. A KSH adatai szerint 2017. évben az ukrán vendégéjszakák száma 23,2% -kal nőtt az előző évhez képest Nyíregyházán, s szeretnénk, ha ez a növekedés tovább folytatódna.


– tájékoztatta szerkesztőségünket Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.


#kapcsolódó

KATASZTRÓFAVÉDETT AZ ÉVISZ

KATASZTRÓFAVÉDETT AZ ÉVISZ

Nem csak Nyíregyházát, az egész megyét képviselte az idei Felmenő Rendszerű...

ILYEN LÁNYKÉRÉST MÉG NEM LÁTTÁL!

ILYEN LÁNYKÉRÉST MÉG NEM LÁTTÁL!

Nyíregyházán egyedülálló módon kérte meg Fedics Attila párja, Balázs Panna...