TÖBB KÜLFÖLDI VÁROSBAN IS NÉPSZERŰSÍTETTÉK NYÍREGYHÁZÁT AZ ELMÚLT HETEKBEN!

TÖBB KÜLFÖLDI VÁROSBAN IS NÉPSZERŰSÍTETTÉK NYÍREGYHÁZÁT AZ ELMÚLT HETEKBEN!

A 6. Szent László Napokat június 18-24. között rendezték meg a romániai Bihar megye székhelyén, ahol városunk delegációja is népszerűsítette térségünk turisztikai kínálatát.



A rendezvényt nagy érdeklődés övezte, hiszen Nyíregyháza és a Nyírség turisztikai attrakcióiról, csomagajánlatairól szóló kiadványok szinte mind elfogytak. A figyelemfelkeltő stand vonzotta az érdeklődőket, de különösen a gyerekeket a Helló Nyíregyháza fotófal, valamint a Nyíregyházi Állatpark fehér tigris jelmeze mellett a legnagyobb népszerűségnek a LEGO játszóház örvendett.

Nagyszabású turisztikai workshopon a város

Június 25-26-án pedig Lemberg városába, egy nagyszabású turisztikai workshopra kapott meghívást városunk delegációja. A rendezvényen Lemberg város polgármestere, Magyarország Ungvári Főkonzulátusának első beosztott konzulja, valamint Nyíregyháza polgármestere köszöntötte a megjelent utazási irodák vezetőit, turisztikai szakembereket. Városunk nevezetességeiről és lehetőségeiről Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője, Dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója és Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója tartottak prezentációkat. A szakmai program során intenzív érdeklődés mutatkozott a város turisztikai kínálata iránt, valamint üzleti tárgyalások folytak az együttműködési lehetőségekről az ukrán utazási irodák és a nyíregyházi szakemberek között. 

Nyereményeső a javából

A workshop keretében ajándéksorolás is volt, Dr. Kovács Ferenc polgármester személyesen nyújtotta át a nyertesnek az augusztusban nyíló Hotel Pangea két fő részére szóló ajándékutalványát.

A rendezvényen elhangzott, a KSH adatai szerint 2017-ben az ukrán vendégéjszakák száma 23,2 százalékkal nőtt az előző évhez képest Nyíregyházán, s szeretnék, ha ez a növekedés tovább folytatódna.

Dér Vivien

#kapcsolódó

Az ország legjobbjai lettek a bethlenesek

Az ország legjobbjai lettek a bethlenesek

Lezajlott a Wallenberg-emlékverseny országos, sőt nemzetközi döntője, ahol...