Felvételizők, figyelem! Minden, amit a sorrend módosításról tudni kell

Felvételizők, figyelem! Minden, amit a sorrend módosításról tudni kell

Mikor nem érdemes sorrendet módosítani, hogyan lehet törölni a megjelölt képzéseket, és mire kell mindenképpen figyelni? Most minden fontos kérdésre válaszolunk a sorrend módosítással kapcsolatban.

A felvételin egyetlen alkalommal van lehetőségetek módosítani a jelentkezéskor megadott képzések sorrendjén. Ennek során csak a jelentkezéskor megadott szakok elbírálási sorrendjén lehet változtatni, új képzés megjelölésére nincs lehetőség.

Az egyszeri sorrendmódosítás lehetőségével akkor érdemes élni, ha valamilyen okból megváltozott az a preferencia-sorrend, amely alapján különböző szakokra jelentkeztetek - írja a felvételi tájékoztató.

 

Mikor nem érdemes sorrendet módosítani?


Akkor nem érdemes változtatni, ha valamelyik szakon nem sikerült az alkalmassági vizsgátok, mert így biztosan nem kerülhettek be, függetlenül attól, hogy hányadik helyen jelöltétek meg.


Ugyanígy nincs értelme a sorrendmódosításnak akkor sem, ha meggondoltátok magatokat a jelentkezése benyújtása óta, és már nem szeretnétek valamelyik megjelölt képzésre bejutni, ezért hátrébb helyeznétek. Ilyen esetben előnyösebb a jelentkezési hely visszavonását választani.


Hogyan lehet törölni a megjelölt képzéseket?


A jelentkezési helyek visszavonása nem számít sorrendmódosításnak, arra ettől függetlenül van lehetőség. (A visszavont jelentkezési helyeket nem szükséges sorrend-módosítási kérelemmel hátrébb helyeztetni.)


Ezekre mindenképp figyeljetek:


Fontos, hogy a jelentkezési hely visszavonása – kizárása – felvételi eljárás során befizetett kiegészítő eljárási díj összegét (amennyiben van) nem csökkenti és a már befizetett kiegészítő eljárási díj vissza nem igényelhető.


Az is nagyon fontos, hogy amennyiben visszavonjátok valamely jelentkezési helyet, annak újbóli aktiválására később már nincs lehetőség! Illetve a visszavont jelentkezés helyett sincs lehetőség új jelentkezési hely megjelölésére sem. Ezért a visszavonáskor nagyon körültekintően járjatok el, és csak azt a képzést jelöljétek meg, amelyet ténylegesen törölni szeretnétek.


Minderre meddig van időtök?


A jelentkezési sorrend a jelentkezési határidő lejártát követően kizárólag egy alkalommal módosítható legkésőbb 2018. július 11-ig. Ez azt jelenti, hogy az esetleges sorrendmódosítás után többször már nem lehet változtatni a sorrenden, illetve egy már benyújtott sorrend-módosítási kérelmet sem lehet visszavonni.



eduline.hu

#kapcsolódó

Összesen 25 millió forintra pályázhatnak civil szervezetek országszerte

Összesen 25 millió forintra pályázhatnak...

A helyi értékeket támogatja a MOL Alapítvány új programja.

Bródy Fizika Kísérletverseny! Nevezz Te is!

Bródy Fizika Kísérletverseny! Nevezz...

A Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola, és Kollégium, valamint...