Könyvtár a strandon! Idén is!

Könyvtár a strandon! Idén is!

Július másodikán megnyílt a strandkönyvtár. Az olvasás népszerűsítése a Móricz Zsigmond Könyvtár célja a strandon is, ezért 2012 óta működteti a strandkönyvtárat a Parkfürdő területén.

A nyári turisztikai szezonban vendégeink, és persze a városlakók kedvére is szolgál a könyvtár, amikor a fürdőzők körében nyilvánvalóan kapós női irodalommal, krimivel, ifjúsági és gyermekirodalommal jelenik meg az alkalmi könyvtárasztal kínálata.


Egy napos kölcsönzés a jellemző, de hosszabb időre is elvihetik a látogatók az olvasnivalót.


Dr. Babosi László, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár osztályvezetője elmondta:

A strandkönyvtárunk az öltözők előterében található meg. Könnyed nyári könyveket vittünk ki olvasásra, illetve hetilapokat, folyóiratokat és napilapokat. A napilapokat természetesen, de mindegyiket rendszeresen frissítjük. Július elejétől július végéig hétköznapokon 10-18 óráig leszünk nyitva.

Rejtő Jenő, Lőrincz L. László és Nemere István, az arany és vörös pöttyös könyvek, a fantasy irodalom, Fejős Évaés Fábián Janka, de a történelmi sorozatok is a sikerlistán szerepelnek a központi könyvtár kölcsönzőjében.Karen Kingsbury, Mary Alice Monroe, vagy Náray Tamás könyveire előjegyzést vesznek fel az olvasószolgálat munkatársai, annyira kedveltek a látogatók körében.


A strandkönyvtár július 27-ig tart nyitva a Sóstói Parkfürdő öltözőjében.

Matyasovszki Edit

#kapcsolódó

ELSŐ NYÍREGYHÁZI VERÉBAVATÓ

ELSŐ NYÍREGYHÁZI VERÉBAVATÓ

Jelentkezzen a te iskolád is október 26.-ig. Legyetek TI a város legjobb kilencedikes...

Verébavató képekben

Verébavató képekben

A szentimrés ötödikesek szenzációs táncokkal mutatkoztak be a felsőbb évfolyamoknak....