Zajlik a szúnyoggyérítés

Zajlik a szúnyoggyérítés

FÖLDÖN ÉS LEVEGŐBEN EGYARÁNT

Ezen a héten 199 településen és Budapest öt kerületében folytatódik az országos szúnyoggyérítési program, amelynek keretében légi és földi kezeléseket is végrehajtanak a kivitelezők. Hétfőtől vasárnapig 56 ezer hektárt kezelnek ilyen módszerekkel a szakemberek.

Az országos szúnyoggyérítési program előző hetében a Dráva mentén, a Szigetközben és Szolnok térségében a második teljes körű, légi és földi szúnyoggyérítést kezdték meg. A kiemelt turisztikai régiók közül a Balaton környéki településeken, valamint a Velencei-tó térségében légi védekezést terveztek, továbbá a főváros egyes kerületeiben földi eljárást végeztek. Békés megyében a korábbi elmaradt szúnyoggyérítési munkálatokat folytatták.


A múlt hét első felében érkezett viharos, erős széllel járó front miatt a kezelések többségét el kellett halasztani.


A következő napokban elsősorban az elmaradt kezeléseket pótolják Békés megyében, Budapesten, a Balaton körüli településeken, a Dráva mentén és a Szigetközben, valamint Mohács térségében terveznek további végrehajtást.


A szúnyoggyérítéshez használt készítmények alkalmazását a közegészségügyi hatóság hagyta jóvá, azoknak a hatóanyagát az Európai Unió engedélyezte.


Az egyes permetezéseket a megyei kormányhivatalok népegészségügyi szakigazgatási szervei engedélyezik, a gyérítés hatékonyságát pedig szakértők ellenőrzik. Ahol a permetezés nem volt eredményes, ott a kivitelezők megismétlik az eljárást.


www.katasztrofavedelem.hu oldalon elérhető a szúnyoggyérítés heti programja, vagyis az, hogy melyik településen, melyik napon permeteznek. Az önkormányzatok a központi program mellett saját költségvetésük terhére önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést.


Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

#kapcsolódó

Központi Ballagás fotókkal és videókkal!

Központi Ballagás fotókkal és videókkal!

Idén is megtartották a Központi Ballagást. Ez alkalommal új helyszín adott...

TORKOS CSÜTÖRTÖK NYÍREGYHÁZÁN IS

TORKOS CSÜTÖRTÖK NYÍREGYHÁZÁN IS

Az egyházi naptár alapján az idén március 6-ára esik hamvazószerda, így a 2006-os...