Vége a jó időnek, jön a hidegfront

Vége a jó időnek, jön a hidegfront

Kedd éjszaka érkezik a hidegfront hazánkba.

Kedden több órás napsütés várható, de a déli óráktól szórványosan számíthatunk kisebb záporokra, zivatarokra, főként a Duna mentén. Éjszakára az ország nyugati, északnyugati részét már eléri a csapadékmező, ezeken a tájakon kiadós esőre számíthatunk, s a szél is megélénkül. A Dunától keletre ekkor még nem kell csapadéktól tartani, hajnalban a legalacsonyabb hőmérséklet 14 és 19 fok közt alakul.

Szerdára a csapadékmező eléri az ország keleti részét is, több helyen számíthatunk záporra, zivatarra. Nyugaton és északnyugaton elsősorban az eső lehet jellemző. Délutánra az ország nyugati és keleti fele közt nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt: míg a tartósan esős nyugati, északnyugati tájakon csak 20 fok köré emelkedhet a hőmérséklet, addig a keleten, délkeleten és délen 30 fok körüli maximumokat mérhetünk.

Éjszaka a csapadékmező továbbhalad kelet felé, és csütörtök reggel már csak keleten alakulhat ki gyenge zápor, kisebb eső, ezt követően pedig a nap is kisüt. Az ország többi részén már a reggeli óráktól számíthatunk napsütésre, ismét 25 és 30 fok közé melegedhet a levegő.

(Időkép)

#kapcsolódó