Frissítő görögdinnyeleves

2018.07.11.
A görögdinnye igazi superfood, mindenféle vitaminnal tele. Ráadásul néhány perc alatt kitűnő nyári levest is rittyenthetsz belőle, ami segít átvészelni a meleg napokat.

A dinnye nemcsak kiváló hűsítő, de rengeteg jótékony hatása is van. Magas antioxidáns-tartalmának köszönhetően rákmegelőző hatással rendelkezik, és kitűnő méregtelenítő. Így tökéletes kiegészítője lehet a diétának is. Próbáld ki fűszerezve, levesként tálalva. Ha csak felnőttek fogyasztják, kevés likőrrel vagy vörösborral is megbolondíthatod.

Hozzávalók:

1,5 kg dinnye

2 evőkanál méz

1 mokkáskanál fahéj

menta vagy citromfű

2 dl tejszín (lehet növényi eredetű is)

1 teáskanál citromlé

1 késhegynyi szegfűszeg


Elkészítés:

  • Vágd ki a dinnye húsát, magozd ki és szeleteld fel. A héját tedd félre, jól jön majd a tálaláshoz!
  • Vegyél ki néhány kockát a díszítéshez, a többi dinnyét tedd egy tálba, csorgasd rá a mézet, öntsd hozzá a tejszínt, a citromlevet, ízesítsd fahéjjal és szegfűszeggel, majd botmixerrel turmixold homogénné.
  • Töltsd vissza a gyümölcsös keveréket a héjába, és jól hűtsd be.
  • Két-három órát feltétlenül pihentesd a hűtőben. Ha rögtön tálalnád, keverj hozzá jeget is.
  • Díszítsd menta- vagy citromfűlevéllel, esetleg kanalazz rá tejszínhabot, és kínáld hozzá a félretett dinnyedarabokat.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

noizz.hu