Felvételiztél? Négy kérdés és válasz a hiánypótlásról

Felvételiztél? Négy kérdés és válasz a hiánypótlásról

Mit kell tennetek, ha felszólítást kaptok hiánypótlásra a felvételin?

Mit kell legkésőbb július 11-ig feltölteni?


Mi történik, ha nem pótolom időben a dokumentumokat?

Ha a pontszámításhoz mindenképpen szükséges dokumentumok maradnak ki, akkor érvénytelen lesz a felvételitek - kivéve a középiskolai bizonyítványt és egy esetben az érettségi bizonyítványt. Ha egy többletpontra jogosító iratot nem töltötök fel, ''csak'' a pontoktól estek el.

Mindent feltöltöttem, nincs hibaüzenet, mégis kaptam felszólítást. Ez hogy lehet?

Ha az egyes kategóriákhoz nem jó dokumentumot töltöttetek fel, vagy beazonosíthatatlanok, nem hitelesítik őket, és az adott iratnál az e-felvételiben megjelenik az elutasítás indoka. Ha azt látjátok, hogy minden dokumentumot hitelesítettek, mégis kaptatok hiánypótlási felszólítást, ne aggódjatok: az átfutási idő miatt olyanok is kaphattak levelet, akiknek a kiküldés előtt nem sokkal hitelesítették a dokumentumot. Ebben az esetben semmi dolgotok sincs.

A dokumentumpótlás határidejéig, vagyis július 11-ig kell feltöltenetek a felsőfokú oklevél és a nyelvvizsga-bizonyítvány adatait, ha a mostani félévben szereztétek meg őket.

Eddig kell pótolnotok azokat a többletpontok számításához szükséges iratokat is, amelyeket a jelentkezés határideje, vagyis február 15. után kaptatok kézhez - például a nyelvvizsga-bizonyítvány vagy a szakképzettséget igazoló okirat adatai. Ha a feltöltésre nincs lehetőségetek, a fénymásolatokat postai úton is eljuttathatjátok az Oktatási Hivatalnak, a 1380 Budapest, Pf. 1190. postacímre. Ezekről a dokumentumokról nem kaptok hiánypótlási felszólítást.

Július 11-ig módosíthatjátok a személyes adataitokat, illetve egy alkalommal a megjelölt szakok sorrendjét is - új képzést ekkor már nem adhattok hozzá a jelentkezéshez.

Hová érkezik a hivatalos felszólítás?

A hiánypótlási felszólítás formája – a jogszabályi előírások miatt – végzés, amelyet egy elektronikus aláírással és időbélyeggel ellátott pdf-ben kaptok meg, és amit az E-felvételi Hivatalos iratok menüpontjában tudtok megnézni és letölteni. A felszólítás E-felvételibe való kikerüléséről értesítő e-mailt kaptok a megadott e-mail címre.

Az ügyfélkapus jelentkezők a hiánypótlási felszólítás pdf-jét az értesítési tárhelyükre is megkapják, amelyről az Ügyfélkapu is küld nekik értesítő levelet. (Elképzelhető, hogy az ügyfélkapus értesítés hamarabb megérkezik.)

#kapcsolódó

Diákigazgató választás a Szent Imre Gimnáziumban

Diákigazgató választás a Szent Imre...

Diákigazgatót választottak a Szent Imre Gimnáziumban. Az esemény minden évben...