LEGO Innovációs Stúdió készül a Nyíregyházi Egyetemen

2018.07.12.
A Nyíregyházi Egyetem őszre tervezi az első magyarországi LEGO Innovációs Stúdió létrehozását és megnyitását, melynek előkészületeivel kapcsolatban július 9-én tartottak egyeztetést az érintett szakemberek az egyetemen.

 Az eseményen részt vett Vassné dr. Figula Erika az intézmény rektora, valamint az intézmény oktatói, szakemberei és Kopasz Anikó, a LEGO Education eszközök magyarországi forgalmazójának ügyvezető igazgatója.


A találkozó célja volt, hogy megismertessük a LEGO Innovációs Központ leendő tanárait a LEGO eszközök oktatási és tehetségfejlesztő alkalmazásával, egyúttal előzetes felkészítést kaptak a projektben dolgozó szakemberek (akik az egyetem Tanítóképző Intézetének, az Alkalmazott Humántudományok Intézetének és az Informatikai Csoport munkatársai), így ősztől már felkészülten várhatják kollégáink az Innovációs Stúdióba érkező diákokat, pedagógusokat. – nyilatkozata Kósáné dr. Bilanics Ágnes NYE-LEGO kapcsolattartója, a projekt felelőse.


A Nyíregyházi Egyetemen kialakításra kerülő, első magyarországi LEGO Innovációs Stúdió célja, hogy megismertesse a leendő és a gyakorló tanítókat, tanárokat a LEGO eszközök oktatási, tehetségfejlesztő célú alkalmazásában rejlő lehetőségekkel. A Stúdió egyúttal közösségi helyként is funkcionál majd, amely hallgatók, tanárok, diákok és szülők számára kelti életre a sokszor könyvszagú természettudományos ismereteket. A Stúdió átadására várhatóan októberben kerül majd sor az egyetemen.