Meggyes-joghurtos torta

2018.07.14.
Nagyon egyszerű elkészíteni és kipróbálhatod más gyümölccsel is!

Hozzávalók:


A tésztához

30 g búzaliszt (BL55)

10 g holland kakaópor

3 db tojásfehérje

35 g kristálycukor

3 g sütőpor

3 db tojássárgája

10 g étolaj



A krémhez

350 g meggy (magozott)

80 g pudingpor - tejszín ízű

200 ml 2,8%-os tej

100 g kristálycukor

0.5 csapott mokkáskanál őrölt vanília

500 ml 2,8%-os tej

300 g tejföl (20%-os)

Elkészítés

70 perc

Egy 26 cm-es tortaforma aljába szilikonos sütőpapírt csíptetünk.

A formába tesszük a felezett, magozott meggyeket a domború, héjas oldalukkal lefelé.

A pudinghoz egy tálba tesszük a pudingport, a kristálycukrot, és a kevesebbik tejet. Csomómentesre keverjük.

Feltesszük a tűzhelyre főni a nagyobbik mennyiségű tejet az őrölt vaníliával.

Mikor forr a tej, hozzáöntjük a pudingporral, cukorral kikevert tejet, és sűrű pudinggá főzzük kb. 2 perc alatt.

Ha kész a puding, elzárjuk alatta a hőt, és apránként hozzákeverjük a tejfölt. Teljesen egyneművé keverjük.

Majd az elkészült tejfölös pudingot apránként a meggyre, a formába kanalazzuk. Ha mindet beleszedtük, megütögetjük a formát, hogy a puding egyenletesen elterüljön benne. Most félretesszük hűlni a formát.

A piskóta elkészítése következik. Ehhez a lisztet először elkeverjük a kakaóporral. Félretesszük.

A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény, de nem törős habbá verjük.

Mikor a hab készen van, hozzákeverjük a tojássárgákat is.

Majd hozzákeverjük a kakaós, sütőporos lisztet is.

Végül hozzákeverjük az olajat is a piskótához.

Az elkészült piskótát a tortaformába rétegezzük a pudingra, majd betesszük az egészet a sütőbe 180 C-ra 40 percre, légkeverés nélkül.

Ha kisült, hagyjuk a formában kihűlni, majd tegyük hűtőbe.

Ha kihűlt, körbevágjuk, levesszük a tortaforma oldalát, átfordítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt.

cookpad.com