NYAKKENDŐBEN ÉS MINISZOKNYÁBAN NÉPSZERŰSÍTETTÉK A FUTÁST NYÍREGYHÁZÁN!

NYAKKENDŐBEN ÉS MINISZOKNYÁBAN NÉPSZERŰSÍTETTÉK A FUTÁST NYÍREGYHÁZÁN!

Nézd meg a videót!

Nyakkendő volt a fiúkon és tüll tütü a lányokon, így futott néhány tucat jókedvű sportember a városlakók, valamint az arra járók legnagyobb meglepetésére szerda este Nyíregyházán keresztül. Harmadik alkalommal rendezték meg a nyakkendős, miniszoknyás futást a szabolcsi megyeszékhelyen. A több tucat résztvevő a Kossuth térről indult és mintegy 6 kilométer megtétele után a város szívébe érkezett vissza. A szervezők azt mondták, ezzel a bohém akcióval a futás jótékony hatására kívánták felhívni a figyelmet.

Miniszoknyában és nyakkendőben gyülekeztek a futás szerelmesei szerda este a Kossuth téren. Egymással fotózkodtak, jókedvűen nevetgéltek. Aztán minden résztvevőt regisztráltak és még rajtszámot is kaptak. A legtöbben a buli kedvéért jöttek el a megmozdulásra.

A facebookon láttam ezt az eseményt és ezért jelöltem be. Rendszeresen futok és úgy gondoltam, hogy buli lenne eljönni egy ilyenre, mert miniszoknyában még soha nem futottam.

– mondta Domokos Andi.

Öt évvel ezelőtt ez még az egyik kedvenc nyakkendőm volt. Rendszeresen futunk és mozgunk, úgyhogy jó ötletnek tartottuk, hogy ide eljöjjünk.

– tette hozzá Gulyás József.

A futók nagy feltűnést keltettek a belvárosban. Amikor a Kossuth szobor mellől elstartoltak, mindenki rájuk figyelt.

Végigfutottak a városon...

Közel hat kilométert gyűrtek le miniszoknyában és nyakkendőben a bohém futás résztvevői. A többségük hetente többször is felveszi a nyúlcipőt az egészsége megőrzése érdekében. A főszervezőről pedig az is kiderült, hogy a hosszú távokat is kedveli.

Én ultratávokat nyomok, de ugyanakkor félmaraton, maraton és kisebb távokon is indulok. Most a hétvégén az Ultra Tisza-tóra készülök. Benne vagyok minden edzésben és programban. Próbálok mindenütt ott lenni és saját szervezésű versenyeim is vannak Nagyhalászban.

– tette hozzá Kormány László, a miniszoknyás és nyakkendős futás főszervezője.

Nyíregyházán harmadik alkalommal szervezték meg a nyakkendős, miniszoknyás futást, a résztvevők a mozgás fontosságára kívánták felhívni a figyelmet az akciójukkal.

 

Z. Pintye Zsolt


#kapcsolódó

Meddig terhelhető egy gyerek?Videó!

Meddig terhelhető egy gyerek?Videó!

Jasku Henrietta pszichológus beszélt erről!

ÁPRILISI HÓ MAGYARORSZÁGON

ÁPRILISI HÓ MAGYARORSZÁGON

Ez nem áprilisi tréfa, valóban havazni kezdett az ország több pontján is.