TÉRKÖVES UTCÁK SÓSTÓN

TÉRKÖVES UTCÁK SÓSTÓN

Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdõ területén a Mária, Magdolna, Krisztina és Anna utcák térkõ burkolatot kapnak. (Megjelent a Nyíregyházi Napló 2018. július 13-i számában.)

Az arra lakók és járók már láthatják is ennek jeleit, hiszen a kivitelezés folyamatban van. Egyik olvasónk azt kérdezte: miért nem a hagyományos aszfaltot? Az önkormányzathoz fordultunk a válaszért, hiszen ez is a városi infrastrukturális felújítássorozat része. 


Mint írták, a térkõ burkolat tervezésének az oka, hogy az említett utcák környezetében forgalom- és sebességcsillapított övezet kialakítása a cél. Ennek jellegét és ezt a szándékot erõsíti az eltérõ burkolat anyaghasználata, amely esztétikailag illeszkedik a városban kiemelt turisztikai jelentõséggel bíró Sóstógyógyfürdõ településrészéhez. A kivitelezés nem kíván nagyobb anyagi ráfordítást, mintha aszfaltos  burkolat  épülne.

A térkõ és az aszfalt burkolatú utak élettartama azonosnak tekinthetõ. Megtudtuk továbbá, hogy szükség esetén a felújítási munkálatok egyszerûbben elvégezhetõek.


(Fotó: illusztráció)

#kapcsolódó

Jön az idei első hó

Jön az idei első hó

SZERDÁTÓL BEKÖSZÖNTHET A VALÓDI TÉL, VASÁRNAPIG TÖBB MEGYÉBEN JELENTŐS MENNYISÉGŰ...