Tehetséggondozó program indul a Nyíregyházi Egyetemen

Tehetséggondozó program indul a Nyíregyházi Egyetemen

2018. szeptemberében indul a Nyíregyházi Egyetem JUNIOR ENGINEER EDUCATION PROGRAMJA (JEEP) 9. 10. és 11. évfolyamos diákoknak, akik a teljes program teljesítése (40 óra) végén tanúsítványt is kapnak.

2018. szeptemberében indul a Nyíregyházi Egyetem JUNIOR ENGINEER EDUCATION PROGRAMJA (JEEP) 9. 10. és 11. évfolyamos diákoknak, akik a teljes program teljesítése (40 óra) végén tanúsítványt is kapnak. A programot az intézmény az EFOP-3.4.4-16-2017-00020 számú, „"JEEP!" - Junior Engineer Education Program. Pályaorientáció - matematika, természettudományos, műszaki és informatikai szakok népszerűsítése a Nyíregyházi Egyetemen” című projekt keretében valósít meg.

A JEEP programmal célunk egy olyan komplex tehetséggondozó foglalkozássorozat indítása, amely elősegíti a felsőoktatásba való bekerülést. A diákokat megismerteti az egyetemi szakokon végzett munkával, életközeli, praktikus módon mutatva be az egyes tudományterületeket. A foglalkozások célja a kedvcsinálás mellett a tudomány gyakorlati alkalmazásának bemutatása, az eredmények felhasználásának demonstrálása vállalati szakemberek és az egyetem kutatóinak bevonásával.

A program egy évet fog át, ez alatt 10 alkalom kerül megrendezésre, terveink szerint minden hónapban egyszer, péntek délután, a következő MTMI bontásban: 3+1 műszaki és fizika téma, 3 informatika téma, 1 biológia, 1 kémia, 1 földrajz. A szakmai tartalom leginkább készségfejlesztő előadásokból áll: a felvételi sikerességét elősegítő interaktív előadások, fejlesztő gyakorlatokkal, feladatmegoldásokkal. A program 2018 szeptemberben indul.

Jelentkezni lehet folyamatosan 2018. szeptember 7-ig, Dobróné dr. Tóth Márta szakmai vezetőnél a toth.marta@nye.hu email címen.

A programot a 9. 10. és 11. évfolyamos diákoknak hirdetjük meg, akik a teljes program teljesítése (40 óra) végén tanúsítványt is kapnak. A JEEP rendezvényeken való részvétel természetesen mindenki számára nyitott, akár egy-egy modulon (1 modul 4 órás) is részt lehet venni.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

További részletek itt: http://www.nye.hu/tehetseg

A program célja hogy ráirányítsa a figyelmet a műszaki-mérnöki életpálya által nyújtott lehetőségekre, annak érdekében, hogy minél több diák válasszon ezen pályák közül, illetve minél többen foglalkozzanak a természettudományos szakterületekkel.

#kapcsolódó

Bródy Fizika Kísérletverseny! Nevezz Te is!

Bródy Fizika Kísérletverseny! Nevezz...

A Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola, és Kollégium, valamint...

A Vasvári meseírója

A Vasvári meseírója

Balogh Kim Bettinának az alkotása bekerült Nyíregyháza mesekönyvébe.