A Kossuth téren is lesznek színházi előadások az idei VIDOR Fesztiválon

A Kossuth téren is lesznek színházi előadások az idei VIDOR Fesztiválon

Részletes programért Kattints ide!

Két estére színházi előadások helyszíne is lesz a Kossuth tér, az irodalmi estek a Bencs Villába költöznek és ingyenesen lehet majd tombolni a Wellhello, Pápai Joci és Caramel koncertjén. Ez a legfrissebb információ az idei Vidor Fesztiválról. A részletes programot kedd délelőtt ismertették a nyíregyházi Kossuth téren. Kilenc nap alatt 50 helyszínen, 350 színházi, irodalmi és zenei program várja az érdeklődőket, melyek 90%-a ingyenes.

Mészáros Árpád Zsolt a főszereplője annak a zenés komédiának, amely a Kossuth téren lesz látható a Vidor Fesztivál alatt. A darab címe Legénybúcsú és fergeteges jókedvet ígér. A musical comedy mellett egy zenés társasjáték is látható majd a város főterén. A Tied a Világgal, az Illés zenekar előtt tisztelegnek a fellépők, akik között feltűnik majd Bródy János is...


„Mindig azon törjük az agyunkat, hogy valami újat azért kapjanak a szórakozni vágyók!”


Színházi előadások lesznek a Kossuth téren, ez a 17. Vidor fesztivál legnagyobb újdonsága. Kirják Róbert szerint régóta kérik ezt a nyíregyháziak a szervezőktől. Mert a színház befogadó képessége korlátozott, de érdeklődőkből nem lenne hiány.


Nagyon szeretném felhívni a figyelmet a Kossuth téren a nagyszínpadon két zenés vígjátékra. Ezt 16 éve halljuk a közönségtől, hogy nem tudnak bejutni színházi előadásokra. Pillanatok alatt elfogynak a jegyek és itt jött ez az ötlet, hogy még valahol mutassunk színházi előadásokat. A legtöbb embert pedig úgy gondoltam, hogy a Kossuth tér kellős közepén tudunk elérni.

– fogalmazott Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház igazgatója.


Kilenc nap önfeledt móka és kacagás


A Vidor Fesztivál augusztus 24-én kezdődik. Kilenc napja alatt 50 helyszínen, 350 programon vehetnek részt az érdeklődők. A hagyományokhoz híven a tavalyi évad legjobb vígjátékait mutatják majd be a Móricz Zsigmond Színházban, az ország legjobb társulatainak közreműködésével. Kilenc darab lesz a nagyszínpadon és nyolc a kamarában. A világot jelentő deszkákon a magyar színházi élet krémje lép fel. Többek között Molnár Piroska, Hernádi Judit, Kovács Patrícia, Gálffi László, Görög László és Gálvölgyi János is látható lesz Nyíregyházán.


„A Vidor program egyedülálló az országban, de talán Közép-Európában is...”


A színház mellett a Kossuth téri nagyszínpad lesz a Vidor másik központja. Itt esténként többek között magyar- és világsztárokat lehet majd látni, hallani. A fiatalok kedvencei közül a teljessége igénye nélkül a Wellhello, Pápai Joci és Caramel ad ingyenes koncertet, de jönnek zenészek Ciprusról, Olaszországból, Franciaországból, Romániából, lesz jazz, igényes cigányzene és neves helyi csapatok, valamint színészzenekarok is színesítik a lenyűgöző programot. Nyíregyháza polgármestere szerint a Vidor igényességével és azzal, hogy többnyire ingyenes szórakozást kínál a város védjegyévé vált.

A Vidor elválaszthatatlan a várostól. Alapvetően azért, mert ez nem csak egy mindig megújuló, helyszínekben, programokban, színvonalas, színházi, zenei előadásokat jelent, amelyeknek több mint 90%-a ingyenes, a kulturális programokkal kísérő programokkal együtt, hanem azért is mert ez egy nagy közösségi program is kilenc napon át.

– tette hozzá dr. Kovács Ferenc, polgármester.

„Részesei szeretnénk lenni!”


A Vidor legfőbb mecénása idén is a nyíregyházi központú Bige Holding. Az elnök-vezérigazgató elmondta, 30 millió forinttal támogatják az összművészeti fesztivált.

Úgy érzem, hogy nekünk feladatunk az, hogy beszálljunk ezekbe a közösségi eseményekbe. A Vidor fesztivál egy kiváló rendezvény. Az embereket összehozza és ezt támogatni kell. Részesei szeretnénk lenni ennek a jónak.

– emelte ki Bige László, elnök-vezérigazgató.


Offline és online is


A fesztivál részletes programja a hagyományos Vidor füzet mellett, a hivatalos weblapon, a www.vidor.eu-n is böngészhető. Ezen túl pedig egy applikáció is rendelkezésre áll, melyet okostelefonokra letöltve lehet használni.

Z. Pintye Zsolt

#kapcsolódó

Jön a 8. Michelin Bringafesztivál!

Jön a 8. Michelin Bringafesztivál!

Véssétek be a naptáratokba: június 2., Nyíregyháza, Kossuth tér!

I. NYÍRSÉGI DISZNÓTOROS FESZTIVÁL!

I. NYÍRSÉGI DISZNÓTOROS FESZTIVÁL!

Február 17-én a Sóstói Múzeumfaluba várják a gasztronómia szerelmeseit az I....