Augusztus 24-ig még lehet jelentkezni

Augusztus 24-ig még lehet jelentkezni

Augusztus 24-ig még lehet jelentkezni a Nyíregyházi Egyetem diplomások számára kínált szakirányú továbbképzéseire. A bővülő palettán a legújabbak az óvodai gyógytestnevelés, az iskolai pedagógus szakvizsgára felkészítő, valamint az iskolatitkár szakirányú továbbképzés. Az intézményben a pótfelvételi eljárás már lezárult, az eredményeket szintén augusztus 24-én hozzák nyilvánosságra.

Július végén hirdették ki a felsőoktatási felvételi ponthatárokat. Idén az országosan 108 ezer jelentkezőből 75 ezren örülhettek. Az általános eljárás során a Nyíregyházi Egyetemre 1088 új hallgató nyert felvételt, közülük 922 fő állami ösztöndíjas képzési formában kezdheti meg tanulmányait. A korábbi évekhez képest előrelépés, hogy a meghirdetett 4 felsőoktatási szakképzés, 20 alapképzési és 1 mesterképzési szak mindegyikét el tudja indítani az egyetem. Továbbra is jelentős hányadot képez a pedagógusképzésre felvettek aránya, mintegy 43 százalékát teszi ki az összes jelentkezőnek. Ezt követi a gazdasági, műszaki és informatikai képzési területek népszerűsége 14-10-10 százalékkal. 2018-ban is az óvodapedagógus volt a legnépszerűbb szak, összesen 108 fő nyert felvételt.

 

NÉPSZERŰ SZAKOK

 

Továbbra is népszerű az intézményben a gazdálkodási és menedzsment, a programtervező informatikus alapképzési szak. A mérnökképzésben a gépészmérnöki és mezőgazdasági mérnöki szakok teljesítettek kiemelkedően, a gépészmérnöki alapképzési szakra felvettek száma megkétszereződött az előző évhez képest, a mezőgazdasági mérnöki szakra felvettek száma 25 százalékkal nőtt. Az osztatlan tanári szakok közül a testnevelő tanár, történelem tanár és állampolgári ismeretek tanára, angol nyelv és kultúra tanára szakok voltak a legkeresettebbek. A diplomára épülő tanári mesterképzésben 24 felvett hallgatóval mutatkozott be az új, közgazdásztanár szak, ezt követően a matematikatanár, angol nyelv és kultúra tanára, valamint a magyartanár szak mutatkozott a legnépszerűbbnek.

 

TOVÁBBKÉPZÉS ÉS PÓTFELVÉTELI

 

Ferencziné dr. Ács Ildikó oktatási rektorhelyettes nyár végi aktualitásként arra hívta fel a figyelmet, hogy augusztus 24-ikéig még lehet jelentkezni a Nyíregyházi Egyetem diplomások számára kínált szakirányú továbbképzéseire. A bővülő palettán a legújabbak az óvodai gyógytestnevelés, az iskolai pedagógus szakvizsgára felkészítő, valamint az iskolatitkár szakirányú továbbképzés. Az intézményben a pótfelvételi eljárás már lezárult, amelyre augusztus 6-áig lehetett jelentkezni, az eredményeket pedig augusztus 24-ikén hozzák nyilvánosságra.

Szoboszlai Tibor

#kapcsolódó

AUSZTRIA NEMZETI ÜNNEPE – FOGADÁST TARTOTTAK A VÁROSHÁZA KRÚDY TERMÉBEN

AUSZTRIA NEMZETI ÜNNEPE – FOGADÁST...

Az Osztrák Köztársaság Nemzeti ünnepe, pontosabban két történelmi esemény alkalmából...

Múzeumi maszkok készülnek - A Jósa András Múzeum is csatlakozott a maszk varró mozgalomhoz

Múzeumi maszkok készülnek - A Jósa...

Múzeumi maszkok készülnek - A Jósa András Múzeum is csatlakozott a maszk varró...