ÚJABB ÖNKORMÁNYZATI INTÉZMÉNY FELÚJÍTÁSA FEJEZŐDÖTT BE

ÚJABB ÖNKORMÁNYZATI INTÉZMÉNY FELÚJÍTÁSA FEJEZŐDÖTT BE

Befejeződött a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ által üzemeltetett 1. számú Idősek klubjának energetikai korszerűsítése. Ez annak az európai uniós pályázatnak az egyik része volt, amelyet Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata nyert. A pályázat teljes összege 1,2 milliárd forint volt és összesen hét közintézmény fejlesztése valósult meg belőle.

Újabb hét önkormányzati tulajdonú közintézmény energetikai felújítása valósult meg Nyíregyházán európai uniós pályázatból, összesen 1,2 milliárd forint értékben. Nyíregyháza Megyei Jogú Város önkormányzata két ütemben valósította meg azoknak az épületeknek a komplex energetikai felújítását, amelyek elavultak voltak és üzemeltetésük költséges volt. Az első ütem részeként megújult a Vasvári Pál Gimnázium, a Polgármesteri Hivatal B épülete, a Mustárház Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda és a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ által üzemeltetett 1. számú Idősek Klubja. Itt a munkálatok 2018. márciusában kezdődtek és augusztusra be is fejeződtek. Megtörtént az intézmény teljes hőszigetelése, a nyílászárók cseréje, gépészeti korszerűsítésen esett át, és akadálymentes mosdót és bejáratot alakítottak ki. Ennek összköltsége 52 millió forint volt.


- Az idén, 2018-ban pályázati forrásból valósult meg a székhelyünk, a Vécsey köz 2. felújítása. Külső hőszigetelés, fűtés korszerűsítés, akadálymentesítés, tetőszerkezet felújítása, ami egy nagy szabású felújítás – emelte ki Szilvásiné Bojda Márta.


Szilvásiné Bojda Márta, a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ intézményvezetője azt is elmondta, hogy a Gondozási Központ 22 telephellyel működik, amelyeken évek óta folyamatos a felújítás pályázati és önkormányzati forrásból, az évek alatt minden telephely megújult, nyílászáró cserék és fűtéskorszerűsítések történtek, de kiemelt hangsúlyt fektetnek az akadálymentes, élhető környezet kialakítására is. Hozzátette, a fejlesztések nem állnak meg, hamarosan egy teljesen új alapszolgáltatási központot építenek az Őz utcán 436 millió forintból.

#kapcsolódó