Diplomamentő Program Nyíregyházán is!

Diplomamentő Program Nyíregyházán is!

Ide kattintva mindent megtudhatsz!

Az új feltételekkel megvalósuló „Diplomamentő II.” program célja továbbra is a nyelvvizsga hiányában diplomával még nem rendelkező, államvizsgájukat hazai felsőoktatásban teljesített, de hallgatói jogviszonyban már nem állók nyelvi képzésbe vonása a diploma átvételéhez szükséges államilag elismert nyelvvizsga megszerzése érdekében.

 

A programban angol, francia, német, olasz, orosz és spanyol nyelvi képzések valósulhatnak meg, a nyelvi képzés szintje legalább általános, B2 „KER” szerinti kimeneti szint lehet, így például a szakmai nyelvvizsga is támogatható.


A korábban végzett igényfelmérés alapján a programban támogatható képzési forma a csoportos mellett a rugalmasabb időbeosztású egyéni felkészítés is.


A nyelvi képzések tervezetten 2018. szeptember közepétől indulhatnak és 2019. december 31-ig kell befejeződniük, a képzési támogatás mértéke maximum 300.000.-Ft/fő.


A támogatottaknak legkésőbb 2020. március 31-ig kell bemutatniuk a megszerzett nyelvvizsga bizonyítványukat és az az alapján kiadott diplomájukat. Amennyiben ez nem történik meg, a teljes támogatási összeget kell visszafizetni.


A „Diplomamentő II.” program nyelvi képzéseit megvalósító képző intézmények kiválasztására kiírt ajánlattételi eljárás lezárult. Jelenleg az OFA Nonprofit Kft. és a képző intézmények között történő szerződéskötések és a képző intézmények felkészülése zajlik. A képzési lehetőségekről szóló tájékoztatást a képző intézmények folyamatosan elérhetővé teszik majd honlapjaikon.


A „Diplomamentő II.” programban együttműködő képző intézmények listája megyénkénti és nyelvenkénti bontásban itt elérhető.


A „Diplomamentő II.” programban kizárólag az összesítő táblázatban szereplő képző intézményeknél, és a feltüntetett nyelvek vonatkozásában megvalósuló képzések támogathatóak.


Az egyének számára szóló „Pályázati felhívás” 2018. augusztus 24-én kerül kiírásra honlapunkon, a www.ofa.hu oldalon.


A pályázatokat a FORRÁSTÁR-ban lehet majd benyújtani. A pályázati felület megnyitásának tervezett időpontja 2018. szeptember 3-a hétfő 14.00 óra.


A FORRÁSTÁR az OFA Nonprofit Kft. elektronikus pályázati felülete. A pályázat benyújtásához szükséges a FORRÁSTÁR-ban történő regisztráció, ezért javasoljuk, hogy a „Pályázati kiírás” megjelenéséig kezdjék meg a regisztrációt. Ebben regisztrációs segédletünk segíti.

 

A „Diplomamentő II.” program elősegíti a támogatottak munkaerő-piaci helyzetének javulását, mert a felsőfokú végzettséggel rendelkező állampolgárok elhelyezkedési-, munkahely megtartási-, munkahely változtatási esélyei jelentősen meghaladják az ezzel nem rendelkezőkét. A programot az OFA Nonprofit Kft. valósítja meg.


A regisztrációval és a pályázat benyújtásával kapcsolatos kérdéseiket a helpdesk@ofa.hu e-mail címen tehetik fel.


fotó: internet

#kapcsolódó

Megnyerte a Városi Verébavatót a Széchenyi 9. B osztálya

Megnyerte a Városi Verébavatót a Széchenyi...

Megnyerte a Városi Verébavatót a Széchenyi 9. B osztálya