ÁTADTÁK AZ ÚJ PARKOLÓHÁZAT A KÓRHÁZBAN

ÁTADTÁK AZ ÚJ PARKOLÓHÁZAT A KÓRHÁZBAN

TÖBB MINT 500 PARKOLÓHELY ÁLL RENDELKEZÉSRE

Átadták a parkolóházat a Jósa András Oktatókórházban. Az 5050 négyzetméterű, két szintes, 361 gépjármű befogadására alkalmas építmény közel 600 millió forintból valósult meg. A dolgozók és a kórházba autóval érkezők szeptember 3-tól használhatják.

Ünnepélyes keretek között adták át a Jósa András Oktatókórház udvarán épült parkolóházat. A két szintes, több mint 5000 négyzetméter beépített alapterületű épület közel 600 millió forintból valósult meg és 361 gépjármű befogadására alkalmas, így ezután 500 parkolóhely áll a kórházba érkezők rendelkezésére.

Itt hatalmas gödrök voltak a 2010-es évek elején, mikor elindult a Tömbkórház Projekt. Volt, amikor úgy volt, hogy nem valósul meg. De akkori kormányzati segítséggel és helyi, nagyon jó embereknek a nagyon komoly közbenjárásával elindult a Tömbkórház Projekt és ez a parkolóház a Tömbkórház csatlakozásaként, utolsó elemeként valósult most meg itt.

– mondta el Dr. Adorján Gusztával, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.

A parkolóház díja óránként 400 forintba kerül, a belső udvaron a parkolás ennél jóval költségesebb. Az első félóra mindkét helyszínen ingyenes, illetve a mozgáskorlátozott kártyával rendelkezők is térítésmentesen vehetik igénybe.

Itt van most már a kórházon belül 500 parkolóhely, a kórház mellett 192, amit az önkormányzat működtet. Én azt gondolom, hogy ez egy nagyon jó szám, bármely megyeszékhelyi vagy fővárosi kórházzal összevetve. Amit kiemeltem, hogy ez egy komplexitása a Pólus Projektnek azt is jelenti, hogy erre is kiterjedt a figyelem, hiszen ez egy nagyon régi, több évtizedes probléma volt, amit most azt remélem, hogy sikerült vagy teljesen vagy nagy mértékben megoldani.

– mondta el Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

A fejlesztések továbbra sem állnak meg a kórházban, Dr. Gondos Miklós, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója kiemelte, hogy a még hiányzó felújításokra, különös gondot fog fordítani.

Ez nem szabad, hogy véget érjen. Ha most balra néznénk ott látjuk a régi sebészeti tömböt, ami kimaradt a ebből a Tömbkórház fejlesztési projektből, ennek a felújítását az elkövetkezendő időszakban be kell terveznünk az SZTK épületével együtt. Akkor lenne egy kerek egész ez a kórház és akkor lehetne ennek a kórháznak a teljes felújítására azt mondani, hogy rendben van.

– mondta el Dr. Gondos Miklós, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója.

A parkolóházat szeptember 3-tól vehetik birtokba a dolgozók és a kórházba gépjárművel érkezők. A parkolóházban 10 darab tolókocsi is helyet kap, a mozgásukban korlátozott betegek részére, ezt a Városbál bevételéből szerezte be az intézmény.


Fotók: Szarka Lajos

#kapcsolódó

Legyél Te is polgárőr Örökösföldön!

Legyél Te is polgárőr Örökösföldön!

Az örökösföldi városrészben várják polgárőrök jelentkezését! Ha kedvet kaptál,...