Megéri türelmesnek lennünk!

2018.08.30.
Zajlanak az út- és járdafelújítások városszerte

Elkészült a Templom utca Mogyoró utca - Fácán utca közötti szakaszának aszfaltburkolata, ezen a szakaszon a padkaépítés és tereprendezés is befejeződött. A Fácán utcai csomópontban még folyamatban van az útszegélyek átépítése, és egy ideiglenes buszmegállót alakítottak ki a Templom utca Fácán utcát követő részén.


Család utcában is befejeződött az aszfaltozás, jelenleg még dolgoznak az aknafedlapok szintbe helyezésén, a kapubejárók és padka rendezésén.


Körte utca aszfaltozása is befejeződött, itt is hátra van még a padka és a tereprendezés.


Kosbor utca is új aszfaltréteget kapott, az útcsatlakozások aszfaltozása van még hátra.  Most az útburkolati jelek festése következik. Itt továbbra is útszűkület és 30-as korlátozás van érvényben.


Befejeződött Oroson a Meggyes utca aszfaltozása is, a zöldfelület rendezése még folyamatban van.


Elkezdődött a Városmajor utcai járda felújítása, jelenleg az aszfalt burkolat bontásán dolgoznak.


További, folyamatban lévő felújítási munkálatokra az alábbi utcákban kell számítani, valamennyi helyszínen kisebb-nagyobb forgalomkorlátozás mellett:

Jó ütemben halad Stadion utcai járdák (iskola és óvoda körüli szakaszának) bontása, és építése.


Sóstóhegyi úti kerékpárút építésénél (Korányi F. utca – Mogyoró utca között) a jelenlegi munkafázisban a Szellő utcai csomópontban készül az új buszöböl és a kerékpárút alapja. A kerékpárút még hátralévő szakaszán az útburkolat alap építésére a jövő hét folyamán kerül sor, félpályás lezárással, 30-as korlátozás mellett.


Jó ütemben halad a Pazonyi úti kerékpárút építése is, a jelenlegi munkafázisban a padka építése, szélesítése zajlik.


Belváros


A Deák Ferenc utcában 80%-ban elkészült a járda új aszfaltburkolata. A még hátralévő szakasz aszfaltozása a következő héten várható.


László utca - Inczédy sor között lévő járdaszakasz felújításánál elkészült a járdaburkolat alapja. Hamarosan sor kerülhet az aszfaltburkolat építésére.


Bocskai utcán (Hunyadi u. – Inczédy sor közötti szakasz) épül a járda és az út szegélyezése, ami várhatóan a hét végére elkészül, 30 km/h sebességkorlátozásra és útszűkületre is számítsanak az arra közlekedők.


Zajlik a Nyár utca (Körte u. – Dózsa György u. közötti szakaszának) felújítása, várhatóan ezen a héten befejezik az aknák szintbehelyezését, a hét második felében ez az útszakasz is új aszfaltburkolatot kaphat.


Sarkantyú utcai járda (Kossuth u. - Epreskert u. között) a Nyár utcával egyidejűleg újul meg, itt aszfaltozás a hét második felében várható.


A Benczúr téren ezen a héten befejezik a vizesblokk melletti burkolatot. A játszótér burkolása mellett tovább zajlik a növénytelepítés, és az utolsó simításokat végzik a szökőkút gépházakna gépészeti és elektromos szerelésén. Az arra közlekedőknek útszűkületre és sebességkorlátozásra kell számítani.


Bessenyei téren talajcsere és humuszterítés is folyamatban van, ugyanakkor alapozzák a futópályát és a vízáteresztő burkolatokat, építik a szegélyeket. Készül a szökőkút medence gépészeti alapszerelése is. A tér Bethlen Gábor utcai oldalán egy időben zajlik a burkolás, kerékpárút és járdaépítés.  Időszakosan előfordulhat 15-20 perces forgalomlezárás, erre a célra a Bessenyei tér körül egy 2,5 m széles sávot is lezárhatnak átmenetileg a forgalom elől.


Sóstógyógyfürdő


Ezen a héten elkészül a Vénusz utca térkő burkolata, ezt követi majd a padkázás és tereprendezés.
Krisztina, Anna, Magdolna, Borbála utcákban befejezték az útalap építését, jelenleg a térkövezés és a szerelvények szintbehelyezése van folyamatban.


Kertváros


Bottyán utcán a Huszár-telep irányából a Derkovits utca irányába  bal oldalon útszélesítés zajlik, ezen a héten még földmunkákkal. A Derkovits utca Szirom utca közötti szakaszon parkolót és járdát építenek. A Szirom utca előtt a jobb oldali várakozó sávban útszegélyezési munkák folynak. Az útpálya széleken a víznyelő aknák át- és megépítési munkái is folyamatban vannak. A munkálatok útszűkülettel, sebességkorlátozással és az érintett parkolók lezárásával járnak.


A NYÍRSÉGVÍZ Zrt. munkatársai a Legyező utcán zöld sáv bontásával bekötővezeték rekonstrukción dolgoznak, a munkálatok a forgalmat nem zavarják.


Borbánya


A Lujza utcán továbbra is csak egy irányban lehet közlekedni, a behajtás a Kállói út felől, a Tünde utca irányába megengedett. Jelenleg a haladási irány szerinti baloldalon járdaépítés zajlik, mindkét oldalon útszegély bontás és átépítés. Ezen a héten megkezdődik a jobb oldali útszélesítés és szegélyépítés is. Az útpálya széleken pedig folyamatban van a víznyelő aknák át- és megépítése. A munkálatok itt is útszűkülettel és sebességkorlátozással járnak, valamint az érintett parkolók átmeneti korlátozásával.


Örökösföld


Folyamatban vannak a Törzs utca - 4-es főút kereszteződésben a jobbra kanyarodó sáv bővítési munkálatai. Jelenleg a közmű kiváltás zajlik. Az erre közlekedők szintén sebességkorlátozásra számítsanak.


Kérjük a járókelők és az autóvezetők megértését, fokozott figyelmét, s hogy ne megszokásból közlekedjenek.