Gyors ütemben újul meg környezetünk!

2018.09.03.
Jelentős út, járda, és kerékpárút fejlesztés valósul meg városunkban. A program nagy része már elkészült, kis szelete pedig még jelenleg is zajlik, az érintett utcákban továbbra is kérjük a közlekedők türelmét és megértését.

Idén kilenc utcában épített új aszfaltutat a NYÍRVV Nonprofit Kft. önkormányzati forrásból. Az útépítések több városrészt érintettek. Júliustól már földút helyett aszfaltos úton járhatnak a Zivatar, Zsuzsanna, Csárda, Sétány, Platán utcán, a Platán közben, Tujafa, Füzes, Tiszafa, Ezüstfenyő, és a 28499. hrsz-ú összekötő úton közlekedők.


2018-ban a „Területi Infrastrukturális Fejlesztések keretében megvalósítandó lakóutcák fejlesztése, útfelújítása, járdafelújítása, kerékpáros létesítmények kivitelezése” projekt keretében hét földútból épül új aszfaltos, vagy térköves út Nyíregyházán:


Mária utca - elkészült

Csiha Kálmán utca – elkészült

Vénusz utca – befejezés várható időpontja szeptember 6.

Borbála utca - befejezés várható időpontja szeptember 13.

Magdolna utca, Krisztina utca, Anna utca - befejezés várható időpontja szeptember 13.12 utcában, ill. útszakaszon valósul meg teljes útfelújítás:


Sóstói út és Szinbád sétány (Kemecsei felüljáró – Berenát utca) - elkészült

Család utca (Szalag u. – Pazonyi út. közötti szakasz) - elkészült

Damjanich utca (Huszár sor – Toldi u. között) út és parkoló - elkészült

Nyár utca (Körte u. – Dózsa György u. között) - elkészült

Meggyes utca (41. sz. főút – Varázs utca között) - elkészült

Körte utca - elkészült

Rövid utca - elkészült

Tó utca - elkészült

Mogyoró utca (Templom u. – Sóstóhegyi u. között) - elkészültSzeptemberben az alábbi utcákban zajló munkálatok kapcsán kell még kisebb-nagyobb forgalomkorlátozásra számítani.Kosbor utca – várhatóan a következő héten végzik az utolsó simításokat.


Bocskai u. (Hunyadi u – Inczédy sor között) városi szakasza - befejezés várható időpontja szeptember 13.


Templom utca - az utca első szakasza elkészült, a második szakasz kivitelezése jelenleg is folyamatban van, várható befejezési határidő szeptember 30.Járdák, kerékpárutak:


Nagykállói úti járda (Butykai u. – Benkő I. u. között) - elkészült

Korányi F. u. járda (Garibaldi u. - Kalevala sétány kerékpárút) - elkészült

Család u. járda (Szalag u. - Pazonyi u. között) - elkészült

Eperjes u. járda (Ószőlő u.-Korányi F. u. között) - elkészült

Pazonyi téri járda (Korányi F. u. - Hunyadi u. között) - elkészült

Sarkantyú u. járda (Kossuth u. - Epreskert u. között) - elkészült

Epreskert u. 54-60. előtti járda - elkészült

Körte u. 51-59. előtti járda – elkészültMég folyamatban vannak a munkálatok, ezért kérjük a gyalogosokat és kerékpárosokat hogy továbbra is fokozott figyelemmel közlekedjenek az alábbi felújítási helyszíneken:


Bocskai u. (Hunyadi u. - Inczédy sor között páratlan oldal járda) – befejezés várható időpontja szeptember 13.


Városmajor utcai járda – befejezés várható időpontja szeptember 13.


László utca - Inczédy sor járda (Bocskai utcától - Belső körútig) – befejezés várható időpontja szeptember 13.


Deák F. u. járda (Arany J. u. - Széchenyi u. között páratlan oldal) – befejezés várható időpontja szeptember 6.


Stadion utcai járdák fennmaradt szakaszána bontási munkálatok végeztével előre nem látható pótmunkák elvégzése vált szükségessé, a szegélyek, illetve az útalap megerősítésével, kiegészítésével. A munkálatok jelenleg is folyamatban vannak, a várható befejezési határidő szeptember 30.


Pazonyi u. (Aldi- Közigazgatási határ között kerékpárút) - a 3 km-es kerékpárutat a kivitelező 3 szakaszban újítja fel, amely jelenleg is folyamatban van. A befejezés várható időpontja október 10.


A Sóstóhegyi úti kerékpárút építése (Korányi F. utca – Mogyoró utca között) jó ütemben zajlik, várhatóan szeptember 13-ig teljes hosszban elkészül.


Érdemes tehát a reggeli indulást úgy kalkulálni, hogy az építéssel érintett szakaszokon lassabb haladásra lehet számítani a reggeli csúcsban. A városban dolgozó cégek mindent megtesznek, hogy a reggeli és délutáni legforgalmasabb időszakokban a lehető legkevesebb fennakadást okozzák a kivitelezési munkálatok a közlekedőknek, és továbbra is kérik minden érintett türelmét és megértését.