Intézményi felújítások városszerte

Intézményi felújítások városszerte

1 milliárdos fejlesztés 100 százalékos támogatással Nyíregyházán!

Az Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című, 1 milliárd forintos projekt keretében befejeződött a Vasvári Pál Gimnázium, a Mustárház és az 1. számú Idősek Klubja felújítása. Még dolgoznak a Sipkay Barna Szakgimnázium, a Zrínyi Ilona Gimnázium, Kazinczy Általános Iskola és a Polgármesteri Hivatal B épületének korszerűsítésén. Nyíregyháza polgármestere az Idősek Klubjában vett részt a helyszíni bejáráson.


Nyíregyháza TOP-os pályázaton 1 milliárd forintot nyert Az Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című projektre. A programot két ütemben valósítják meg. Már befejeződött a Vasvári Pál Gimnázium, a Mustárház és az 1. számú Idősek Klubja felújítása. Még folynak a munkálatok a Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnázium, a Zrínyi Ilona Gimnázium, Kazinczy Ferenc Általános Iskola és a Polgármesteri Hivatal B épületének korszerűsítésénél. 

A Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ által üzemeltetett Vécsey közi Idősek Klubját meglátogatta Dr. Kovács Ferenc polgármester is.

Hangsúlyozta:

1 milliárdos fejlesztést hajtanak végre úgy, hogy 100 százalékos támogatást nyert a város.

Reméli, hogy már a téli időszakban az épületek használói érezni fogják a különbséget, nem fognak fázni, kevesebb lesz a fenntartási költség, a város levegője pedig tisztább lesz.


52 millióért korszerűsítettek


A beruházások elsődleges célja az volt, hogy az oktatási, kulturális és szociális intézmények elavult energetikai rendszerét korszerűsítsék, ezzel csökkentsék az energiára fordított költségeket, valamint visszaszorítsák az üvegházhatású gázok kibocsájtását. 


Az Idősek Klubjának korszerűsítése 52 millió forintba került. Szilvásiné Bojda Márta a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ intézményvezetője elmondta, lecserélték a tetőszerkezeteket, hőszigetelést kapott a homlokzat, új fűtési rendszert és új kazánokat szereltek az épületbe. A felújítás keretében mozgáskorlátozott parkolót, akadálymentesített bejáratot, rámpát, és mosdót is kialakítottak, ezzel is megkönnyítve az idősek mindennapjait.

 

Szoboszlai Tibor



#kapcsolódó

Jól halad a sóstói hotel építése

Jól halad a sóstói hotel építése

JÓ ÜTEMBEN HALAD A NÉGY CSILLAGOS, 122 SZOBÁS SZÁLLODA ÉPÍTÉSE SÓSTÓGYÓGYFÜRDŐN

Az esti óráktól északnyugat felől újabb, nagy területet érintő havazás kezdődik

Az esti óráktól északnyugat felől újabb,...

A megerősödő déli, délnyugati szél az Alföldön, azon belül is legfőképpen a...