Zánkára utaztak a Szakképzési Centrum diákjai

Zánkára utaztak a Szakképzési Centrum diákjai

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum közel 400 tanulója indult Zánkára, hogy eltöltsön öt napot a Balon partján. A kirándulásra egy európai uniós pályázat biztosított lehetőséget, amelyet az intézmény nyert meg. Célja, hogy a tanulók csapatmunkában, közösségben együtt dolgozva fejlődjenek.

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum 370 tanulója és 30 kísérőtanárja indult reggel Zánkára. A „Nyíregyházi Szakképzési Centrum átfogó fejlesztése” című európai uniós pályázatnak köszönhetően tölthetnek el 5 napot a Balaton partján a gyerekek.

A mai napon érkeznek és pénteken fognak visszaérkezni, tehát öt napot töltenek Zánkán, ahol szervezett programokon vesznek részt. Többféle program lesz, lesznek kulturális programok, történelmi emlékeket látogatnak meg, múzeumba és színházba is elmennek, de ezek mellett a Szakképzési Centrum minden intézménye bemutatkozik a tanulóknak és megismerik egymástó intézményeit, az itt tanított szakmákat. Nagyon fontos az is, hogy a programok során olyan csapatépítő játékok is legyenek, melynek során az együttműködési készség, és a csapatmunka is fejlődjön.

– mondta el Dancsiskóné Bakos Katalin projektmenedzser.

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum nagyobb intézményeiből 50 fő, a kisebbekből 14 fő vehet részt a kiránduláson. A kiválasztás a tanulmányi eredmények és a szociális helyzet alapján történt a pedagógusok javaslatára.

A Wesselényi Miklós Középiskolába járok és 12-es tanuló vagyok. Az osztályfőnök javasolt engem a jó tanulmányi eredményemért és a sportban teljesített munkámért leginkább.

– mondta el Sárközi Elizabet.

A projekt célja elsősorban a Szakképzési Centrum oktatási stratégiájának fejlesztése, a versenyképes szakmához juttatás segítése, valamint a tanulók lemorzsolódásának csökkentése.

 

Kanócz Rita

#kapcsolódó

Zenei világnapi  koncertet adtak a vasvárisok

Zenei világnapi koncertet adtak a vasvárisok

2017.október 2-án rendezte meg a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium hagyományos...

A legjobb szánkópályák Magyarországon!

A legjobb szánkópályák Magyarországon!

A legjobb szánkópályák Magyarországon