TÖBB MINT HÉTEZER TANULÓ FOLYTATJA TANULMÁNYAIT A NYÍREGYHÁZI SZAKKÉPZÉSI CENTRUMBAN

TÖBB MINT HÉTEZER TANULÓ FOLYTATJA TANULMÁNYAIT A NYÍREGYHÁZI SZAKKÉPZÉSI CENTRUMBAN

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum iskoláiban a 2018/2019-es tanévben több mint 7000 tanuló folytatja tanulmányait. A 9. évfolyamra közel 900 fő nyert felvételt a szakgimnáziumba, és több mint 600 tanuló iratkozott be a szakközépiskolai képzésekre.

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum iskoláiban a 2018/2019-es tanévben több mint 7000 tanuló kezdte meg tanulmányait. Közülük 1500 kilencedikes, 900 fő szakgimnáziumban, 600 fő szakközépiskolában ült be a padba. Továbbra is jelentős a felnőttoktatásban résztvevők száma, közel 1300 fő jelezte tanulási szándékát. A Nyíregyházi Szakképzési Centrum kiemelkedő feladatának tartja nyíregyháza és térségében a helyi gazdaság igényeinek megfelelő színvonalas szakemberképzést.


A képzések középpontjába a digitalizáció, a robotika kerül az elkövetkezendő időszakban.

Ezeket a célokat szem előtt tartva a centrum mind technológiai, mind szakmai fejlesztéseket végzett, és végez folyamatosan. A nyár folyamán három tagintézményben, a Bánkiban, az Inczédiben és a Wesselényiben újabb, korszerűbb informatika termeket alakítottak ki. Az ősz folyamán birtokba vehetik a Digitális Közösségi Alkotóműhelyt a centrum iskoláiban tanuló diákok, a szakképzés iránt érdeklődő általános iskolások és a felnőttek.

Szeretnénk továbbra is vonzóvá tenni a szakképesítéseinket, ennek érdekében idén is nagyon sok pályaorientációs rendezvényünk lesz. Már a Tirpák Fesztiválon egy mini Tirpák Fesztiválra hívjuk az óvodásokat, hiszen nagyon fontos, hogy már óvodás korban lehet, hogy éppen a fa illata vagy egy-egy játék fogja őt arra késztetni, hogy később szakemberként jöjjön és tanuljon valamilyen szakmát.

– mondta el Gurbánné Papp Mária, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum főigazgatója.

 

A korai iskolaelhagyás elkerülése érdekében szakemberekből álló munkacsoportot hoztak létre, akik az iskolák pedagógusaival együttműködve szeptemberben kezdték el a munkát.

 

Kanócz Rita

#kapcsolódó

A Nyíregyházi Egyetem is részt vesz az Educatio Kiállításon

A Nyíregyházi Egyetem is részt vesz...

20. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás - A Nyíregyházi Egyetem is részt...

KEZDETÉT VETTE A KRÚDYFESZT

KEZDETÉT VETTE A KRÚDYFESZT

Hatodik alkalommal került megrendezésre a nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium...