Sztárpilóták érkeznek és nemzetközi televíziók fognak közvetíteni Nyíregyházáról

Sztárpilóták érkeznek és nemzetközi televíziók fognak közvetíteni Nyíregyházáról

Részletekért kattints ide!

Visszatér az autó- és motorsport a megyeszékhelyre. Novemberben I. Nyíregyháza Rally néven itt rendezik meg az országos bajnokság zárófutamát. A napokban kormánydöntés született arról is, hogy multifunkciós autó- és motorsport aréna épülhet a városban, a megépítendő komplexum pályájára 2021-ben már nemzetközi versenyt terveznek.



November 9. és 11. között I. Nyíregyháza Rally néven a megyeszékhely ad otthont az országos bajnokság zárófutamának. Az egykori Zemplén Rally emlékét szeretnék visszahozni, így az egyetlen belvárosi gyorsasági szakasz után a többit Tokaj környékén és a Zemplénben teljesítik a versenyzők. Nyíregyházán lesz a szervizpark, a rajt és a cél is.

Őry Tamás a Truck Race Promotion kft. ügyvezetője elmondta, az idei versenynek az a tétje, hogy olyan szinvonalú legyen, ami a nemzetközi szövetségnek elnyeri a tetszését, és a jövő évtől Európa Bajnoki futam legyen a nyíregyházi. Ha így lesz, sztárpilóták érkeznek, nemzetközi televíziók fognak közvetíteni, ez még népszerűbbé teheti a várost.


Turizmusfejlesztés és munkahelyteremtés



A sajtótájékoztatón Dr. Kovács Ferenc bejelentette, hogy a napokban kormánydöntés született arról is, hogy multifunkciós autó- és motorsport aréna épülhet Nyíregyházán. A Beruházás Előkészítő Alap felhasználásával 274 millió forintos forrást biztosítanak a létesítmény előkészítési, tervezési fázisainak megvalósításához. Februárig meg kell találni a komplexum megépítésére alkalmas ingatlant, hatástanulmányokra van szükség, valamint el kell végezni a szükséges tervezési munkát is.


A polgármester hangsúlyozta, az aréna megvalósulás turisztikailag óriási vonzerőt jelentene, egy újabb célközönséget tudnánk a városba hozni, a munkahelyteremtésben is jelentős szerepe lenne. Ha minden a tervek szerint alakul, a kormány jövő évi döntése után várhatóan kiemelt állami beruházás keretében megindul a munka a tervek elkészítésével, majd a kivitelezéssel, és 2021-ben már nemzetközi versenyt szeretnének a multifunkciós autó- és motorsport arénában.



Tudatosan választották az észak-keleti régiót



A hétfői fővárosi sajtótájékoztatón Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár azt mondta, tudatosan választották az ország észak-keleti régióját, amelynek felzárkóztatását egy ilyen beruházás többek között a munkahelyteremtéssel, valamint a turizmus élénkítésével is segíteni tudja. A tervezett létesítmény elsősorban a ralikrossz, az autókrossz, és az utánpótlás-nevelés szempontjából kiemelt jelentőségű gokart szakágnak jelent majd valódi otthont, megteremtve a 21. századi követelményeknek megfelelő, professzionális feltételeket.


Szoboszlai Tibor

indexkép: internet, illusztráció

#kapcsolódó

Varázslatos fényekben úszik majd a város – Vasárnap meggyújtják az első adventi gyertyát!

Varázslatos fényekben úszik majd a...

Varázslatos fényekben úszik majd a város – Vasárnap meggyújtják az első adventi...

Az első pár, akik a Gróf Károlyi Ferenc teremben házasodtak össze

Az első pár, akik a Gróf Károlyi Ferenc...

Nyíregyháza MJV Önkormányzata a 2017. decemberi közgyűlésen döntött arról,...