„Lehozzuk Önnek a csillagokat”

„Lehozzuk Önnek a csillagokat”

Harmadik éve szervezte meg a Váci Mihály Kulturális Központ a „Lehozzuk Önnek a csillagokat” című, ősztől tavaszig tartó színház-és koncert sorozatot, melynek megjelent az ajánlófüzete, de egyéb eseményeket is kínáltak közönségük figyelmébe.

A Magyar Népmese Napjával nyitja szeptember 28-án az őszi szezont a Váci Mihály Kulturális Központ, és máris mesemondó versenyt hirdettek a kicsiknek.


A Csík zenekar október 5-i koncertjével indul a csillagos sorozat, de még ebben a hónapban a ház vendége lesz a Veres1 Színház egy Ray Cooney vígjátékkal, és dupla koncertet szerveztek Halász Juditnak.


Kiállítások, ismeretterjesztő előadások, a LIKE tehetségkutató verseny, Családi matiné és a Szépkorúak Akadémiája egészíti ki a kulturális kínálatot.


Mészáros Szilárd a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója részletezett több eseményt:

A családi matinéink vasárnaponként 11 órától vannak. Mese előadásokat, illetőleg gyerekeknek szóló koncerteket szervezünk, ingyenes kézműves foglalkoztatás kíséretében. A Szépkorúak Akadémiája- mint a neve is mutatja – a szépkorúaknak szól. Az öregkorral, a szépkorúsággal kapcsolatos témákat boncolgatunk hat előadás keretében. Októbertől decemberig várjuk erre az ingyenes programra a kedves vendégeket.


Az idei szezonban lesz Óévbúcsúztató operett-musical gála, Márai színjáték, illetve két Orlai produkció Kern Andrással, Hernádi Judittal és Udvaros Dorottyával, majd áprilisban Jordán Tamás és Molnár Piroska vendégjátékával érkezik a Rózsavölgyi Szalon a Váci színpadára. Karácsony előtt találkozhatnak Janza Katával és Dolhai Attilával, majd tavasszal filmzenékkel jön a Princess.


A szervezők egyre magasabb mérce szerint válogattak a kínálatból, sőt egyre szélesebb körben igyekeznek kielégíteni a közönség érdeklődését, tekintettel az életkorra és a műfaji változatosságra.

– fogalmazott a tájékoztatón Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza kulturális ügyekkel foglalkozó alpolgármestere.

A cél az, hogy ne kelljen a nyíregyháziaknak más városba utazni egy-egy sztár, áhított koncert vagy színházi előadás kedvéért, de az is fontos, hogy a városlakók szűkebb lakókörnyezetükben találják meg az alapvető szórakoztató, kulturális és sportesemények helyszínét.


A város azt tudja tenni, hogy az esetleges infrastrukturális lemaradását - ami valljuk be őszintén, hogy van -, megpróbálja anyagi eszközökkel támogatni. Az utóbbi időben a Városmajori Művelődési Központban, majd az Alvégesiben indulnak felújítások, de a Kertvárosban is lesznek munkák, ill. a Kölyökvárat is meg kell erősíteni, és modernebbé kell tenni.


– szólt az önkormányzat terveiről az alpolgármester.


Éppen a legutóbbi közgyűlésen foglalkoztak a képviselők azzal a pályázattal, mely a Kölyökvár felújításának tervét támogatja, és valóban kívánatos lenne a lakókörzeti művelődési házak korszerűsítése.


A részletes programot és információt a Váci Mihály Kulturális Központ honlapján találják, illetve már kereshetik az intézmény színház-és koncert ajánló füzetét is.


Matyasovszki Edit

#kapcsolódó

Szabadtéri Nyár a Szabadtéri Színpadon

Szabadtéri Nyár a Szabadtéri Színpadon

Kirják Róberttel beszélgetett Mikita Eszter és Dankó László a Nyíregyházi Televízió...

Értékes Este októberben a Könyvtárban

Értékes Este októberben a Könyvtárban

A Nyíregyházi Tlepülési Értéktár Bizottság tisztelettel meghívja Önt a nyíregyházi...