FELÚJÍTJA A LEGO A SZÁZSZORSZÉP ÓVODA MELLETTI SPORTPÁLYÁT

2018.09.14.
A Tündérkert Keleti Óvoda Százszorszép Tagintézménye sikeres pályázatot nyújtott be a LEGO-hoz, melynek keretében felújítják az óvoda melletti sportpályát. Ezt a területet a borbányai iskola használta korábban, de miután megszűnt a tanítás a Kállói úti intézményben, kihasználatlan maradt a pálya.

A későbbiekben üzemeltettek itt piacot is, ám a vásártér már nem működik, így mostantól az óvodások használhatják a sportpályát. Gumi borítást kap a terület, így a gyerekek biztonságosabban játszhatnak majd a pályán, amely mozgásfejlesztésre kitűnő helyszín lesz.

Bajnay Kornél Miklós önkormányzati képviselő elmondta:

Nyíregyháza és az intézményei gyönyörűen fejlődnek. Ennek remek példája, hogy Tündérkert Keleti Óvoda Százszorszép Tagintézménye sikeresen pályázott a LEGO programjára, így segítették, hogy a borbányai gyerekek körülményei javuljanak. Először az iskolánk kapott sószobát, majd az óvodánk bővül egy sportlétesítménnyel.

A pályázat 4 millió forintból valósul meg. A játékgyár dolgozói csütörtökön önkéntesként érkeztek az óvodához, így volt aki a gyerekekkel játszott sorversenyt, de volt olyan is, aki a betonkerítést festette a Művészeti Szakgimnázium diákjainak tervei alapján.

Szabó Mónika a Tündérkert Keleti Óvoda Százszorszép Tagintézmény vezetője is ismertette a pályázatot:

A LEGO minden évben pályázatot ír ki különböző intézmények számára, kreatív ötlettel kell jelentkezni, így idén a mi intézményünk lett a szerencsés. 4 millió forintot kaptunk arra, hogy a sportpályát felújítsuk, ami majd ütésmentes burkolatot kap, illetve a területet körül ölelő betonfalakat lefessék, az anyagot szintén támogatásként kaptuk. Nagyon fontos ez számunkra, mivel Porkolábné komplex prevenciós programmal működünk, így nagy hangsúlyt fektetünk a gyerekek mozgásfejlesztésére.

A felújítási munkálatok a jövőhéten készülnek el, de a gyerekek már most kipróbálták a pályát, hiszen sportnapot rendeztek nekik. Legózhattak, festhettek, és még ugrálóvárban is szórakozhattak.

Horváth Kíra