FELÚJÍTJA A LEGO A SZÁZSZORSZÉP ÓVODA MELLETTI SPORTPÁLYÁT

FELÚJÍTJA A LEGO A SZÁZSZORSZÉP ÓVODA MELLETTI SPORTPÁLYÁT

A Tündérkert Keleti Óvoda Százszorszép Tagintézménye sikeres pályázatot nyújtott be a LEGO-hoz, melynek keretében felújítják az óvoda melletti sportpályát. Ezt a területet a borbányai iskola használta korábban, de miután megszűnt a tanítás a Kállói úti intézményben, kihasználatlan maradt a pálya.

A későbbiekben üzemeltettek itt piacot is, ám a vásártér már nem működik, így mostantól az óvodások használhatják a sportpályát. Gumi borítást kap a terület, így a gyerekek biztonságosabban játszhatnak majd a pályán, amely mozgásfejlesztésre kitűnő helyszín lesz.

Bajnay Kornél Miklós önkormányzati képviselő elmondta:

Nyíregyháza és az intézményei gyönyörűen fejlődnek. Ennek remek példája, hogy Tündérkert Keleti Óvoda Százszorszép Tagintézménye sikeresen pályázott a LEGO programjára, így segítették, hogy a borbányai gyerekek körülményei javuljanak. Először az iskolánk kapott sószobát, majd az óvodánk bővül egy sportlétesítménnyel.

A pályázat 4 millió forintból valósul meg. A játékgyár dolgozói csütörtökön önkéntesként érkeztek az óvodához, így volt aki a gyerekekkel játszott sorversenyt, de volt olyan is, aki a betonkerítést festette a Művészeti Szakgimnázium diákjainak tervei alapján.

Szabó Mónika a Tündérkert Keleti Óvoda Százszorszép Tagintézmény vezetője is ismertette a pályázatot:

A LEGO minden évben pályázatot ír ki különböző intézmények számára, kreatív ötlettel kell jelentkezni, így idén a mi intézményünk lett a szerencsés. 4 millió forintot kaptunk arra, hogy a sportpályát felújítsuk, ami majd ütésmentes burkolatot kap, illetve a területet körül ölelő betonfalakat lefessék, az anyagot szintén támogatásként kaptuk. Nagyon fontos ez számunkra, mivel Porkolábné komplex prevenciós programmal működünk, így nagy hangsúlyt fektetünk a gyerekek mozgásfejlesztésére.

A felújítási munkálatok a jövőhéten készülnek el, de a gyerekek már most kipróbálták a pályát, hiszen sportnapot rendeztek nekik. Legózhattak, festhettek, és még ugrálóvárban is szórakozhattak.

Horváth Kíra

#kapcsolódó

Nemzetközi Intenzív Ápolói Programban vettek részt a hallgatók

Nemzetközi Intenzív Ápolói Programban...

A Debreceni Egyetem részéről Karunk hallgatói Kocsis Dániel, Patai Richárd,...

Életmód és fitness  tábor! Videó!

Életmód és fitness tábor! Videó!

Idén is lesz életmód és fitness tábor Lugosi Mónikával. Részletekért nézd meg...