A VILÁG EGYIK LEGHÍRESEBB SZÍNPADÁN A CANTEMUS - IRÁNY NEW YORK!

A VILÁG EGYIK LEGHÍRESEBB SZÍNPADÁN A CANTEMUS - IRÁNY NEW YORK!

A magyar kultúrát képviseli a nyíregyházi kórus a Carnegie Hall-ban.

A moszkvai Bolsoj, a londoni Globe, a milánói Scala és a New York-i Carnegie Hall. A világ leghíresebb színházai, koncerttermei. Minden művész álma, hogy egyszer színpadra léphessen itt. Mint a Forma-1-ben Monaco, vagy a teniszben Wimbledon – egy igazi szentély. 2019. áprilisában a Carnegie Hall-ban nyíregyházi fiatalok adnak koncertet!

Futótűzként terjedt a Cantemus kóruscsalád tagjai között a hír, hogy jövő tavasszal New Yorkban lesz koncertjük. Az egyik Amerikában élő korábbi kórustag osztotta meg a Carnegie Hall plakátját a közösségi oldalakon, melyen 2019. április 5. az időpont. Nos a hír csak részben igaz, valóban fellép a Cantemus New Yorkban, de nem csak ott. Párizsban és Hamburgban is…


- Megtisztelő dolog, hogy megkerestek bennünket. A Carnegie Hall programja olyan sűrű, hogy nagyon nehéz oda bekerülni, mi viszont a magyar kultúrát, Bartók zenéjét képviselhetjük. A Budapesti Fesztiválzenekarral együtt lépünk fel New York előtt Párizsban és Hamburgban is. Velük évek óta egyre szorosabb a kapcsolat, gyakran hívnak bennünket, és nem csak a gyerekeket. Most szeptember végén például a vegyeskarral egy különleges bemutatóra készülünk, de a jövő év elején is tervezünk egy több koncertes európai turnét velük – mondta Szabó Soma Liszt-díjas karnagy.


A Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy, a Nemzet Művésze által vezetett nyíregyházi kóruscsalád tagjai a világ számos részén adtak már koncertet, felléptek Firenzében, Svájcban, Franciaországban, Barcelonába, nem beszélve Tajvanról, Dél-Koreáról és Japánról. A gyerekek a világ legnagyobb színpadain énekelhetnek.


Talán furcsa, de számukra ez természetes. Majd felnőttként biztosan rádöbbennek arra, hogy ez mekkora ajándék, mekkora csoda. Amikor én voltam gyerek, már akkor is sokat utaztunk, de akkor a társaság, az együtt megélt kalandok maradtak meg. Aztán amikor az ember felnő, akkor rádöbben, hogy nagyon keveseknek adatik meg, hogy a Carnegie Hall színpadára eljussanak. Ez egy életre szóló élmény – mondta Szabó Soma.



Dankó László

#kapcsolódó

Eltűnik a lájkszámláló az Instagramon - Csak te láthatod majd, hányan kedvelik a képedet

Eltűnik a lájkszámláló az Instagramon...

Az Instagram ezzel a lépéssel szeretné enyhíteni a népszerűség-hajhászás nyomását.

MNB kiválósági ösztöndíjat kapott a Nyíregyházi Egyetem három hallgatója

MNB kiválósági ösztöndíjat kapott a...

A Magyar Nemzeti Bank 2018-ban immáron harmadik alkalommal hirdette meg Kiválósági...