Egészségnapokat szervez a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Váci Mihály Tagintézménye

Egészségnapokat szervez a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Váci Mihály Tagintézménye

Az Egészségnapokat megelőzte az „Éljünk egészségesen” elnevezésű rajzpályázat

Az Egészségnapokat megelőzte az „Éljünk egészségesen” elnevezésű rajzpályázat. A pályamunkákban diákjaink vegyes technikával papírra álmodhatták azt, amit ők az egészséges életmódról, egészséges táplálkozásról gondolnak.


Az Egészségnapok (szerda, csütörtök, péntek) minden reggelét 7 óra 50 perckor közös, zenés tornával kezdjük iskolánk díszudvarán. Hogy igazán vonzóvá tegyük a rendezvényt, minden kollégánk Őszapó titkos zsákjából kínál majd érdekességeket a gyerekeknek. A zsákban játékos feladványok várnak a kis versenyzőkre, Aki ügyes, jutalmat is kap.


2018. szeptember 19-én, szerdán minden tanuló zöldséggel, vagy gyümölccsel lép be az iskolába, majd Egészségtotón csillogtathatják meg tudásukat. 11 órakor a hozott növényekből kompozíciókat készítünk, majd a védőnők egészségügyi méréseket végeznek annak érdekében, hogy kiszűrjék és szakorvoshoz juttassák el azokat a gyerekeket, akiknek mért értékeik nem megfelelőek. Ezt követően közös sétát teszünk iskolánk körül. 12 óra 30 perctől a szülőket, rokonokat és a gyerekek hozzátartozóit várjuk, hiszen helyet biztosítunk a  Magyar Vöröskereszt Szabolcs- Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének. A felnőttek véradással segíthetnek bajba jutott embertársaikon.


2018. szeptember 20-án, csütörtökön, a zenés reggeli tornát követően rostdús péksüteményeket kóstolhatnak a gyerekek. Ezután ásványkiállításon csodálhatják meg a természet kincseit, majd megismerkedhetnek a régi idők őszi munkái közül a tengerihántással. 13 órától családi sportvetélkedő vár alsós diákjainkra, amelyen részt vesz a településrész önkormányzati képviselője, Vassné Harman Gyöngyi is.  14 órától pedig felső tagozatos diákjaink és szüleik vetélkedhetnek.


2018. szeptember 21-én, pénteken a reggeli közös mozgás után teakóstolóval várjuk diákjainkat. 11 órától meglepetés várja a gyerekeket, majd „Fuss az egészségedért” címmel versenyt hirdetünk. A célba érkezést követően zárjuk a rendezvényt, és kiosztjuk a jutalmakat, nyereményeket.


A háromnapos rendezvény célja, hogy tanulóinkat ösztönözzük az egészséges életmódra, hogy szervezett keretek között ismerkedjenek meg a segítségnyújtás formáival és saját bőrükön tapasztalják meg az egészséges ételek és a mozgás jótékony hatásait.



fotó: internet

#kapcsolódó

A SIKERES CSOK FOLYTATÓDIK JÖVŐRE IS

A SIKERES CSOK FOLYTATÓDIK JÖVŐRE IS

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség Nyíregyházán tartotta őszi hétvégéjét....