150 millió forintos fejlesztés Eötvösben

150 millió forintos fejlesztés Eötvösben

150 millió forintból fejlesztik a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumot. Az európai uniós forrásból megvalósuló beruházás célja a minőségi nevelő, oktató munka infrastrukturális eszköz és tárgyi feltételeinek megteremtése.

2018. januárban vette kezdetét annak az európai uniós pályázatnak a megvalósítása, amely a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumot fejlesztését célozza. A beruházás célja a minőségi nevelő, oktató munka infrastrukturális eszköz és tárgyi feltételeinek megteremtése. A 150 millió forintos támogatásból korszerűsítik a villamos hálózatot, a természettudományos előadótermeket, megvalósul akadálymentesítés és sportlétesítményeket hoznak létre.

Ilyen például a sportudvaron a műfüves pálya, öntött gumi pálya és öntött gumival borított futópálya kialakítása. A fejlesztésre már nagy szüksége volt az intézménynek.

Én azt gondolom, hogy minden iskolának szüksége van a folyamatos korszerűsítésre és fejlesztésre és szerintem ez a nevelő, oktató munkának egy fontos feltételét jelenti, illetve biztosítja. A „Csoki suli” 1980-ban épült meg az akkori kor műszaki színvonalának megfelelően. Azóta eltelt már 38 esztendő és ezt magán viseli az épületegyüttes infrastruktúrája. Tehát ez folyamatosan szükséges és e pályázat kereteiben ez egy jelentős mérföldkő az iskola életében.

– mondta el Dr. Komáromi István igazgató.

A pályázat szeptember végén befejeződik és birtokba vehetik a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulói.

 

Kanócz Rita

#kapcsolódó

Mesés kirándulás a Kecskeméti Rajzfilmstúdióban

Mesés kirándulás a Kecskeméti Rajzfilmstúdióban

Farkas Zoltán tanár úr szerteágazó pedagógiai tevékenységének köszönhetően...

Mennyi minden történ néhány hónap alatt

Mennyi minden történ néhány hónap alatt

Egy diák naplója a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból