IDÉN IS CSATLAKOZOTT NYÍREGYHÁZA AZ EURÓPAI AUTÓMENTES NAPHOZ

IDÉN IS CSATLAKOZOTT NYÍREGYHÁZA AZ EURÓPAI AUTÓMENTES NAPHOZ

Az Európai Mobilitás Hét keretében Nyíregyháza is csatlakozott az Autómentes Nap rendezvényhez. A Kossuth téren egész napos programok várták az érdeklődőket. Az esemény célja, hogy felhívják a figyelmet az alternatív közlekedési módokra, erősítsék a közlekedés biztonságát, népszerűsítsék az egészséges életmódot és a kerékpározást.

Az Európai Mobilitási Hét keretében Nyíregyháza Önkormányzata és a Zöld Kerék Alapítvány újra megrendezte az Európai Autómentes Napot a Kossuth téren. Az esemény célja, hogy felhívják a figyelmet az alternatív közlekedési módokra, erősítsék a közlekedés biztonságát, népszerűsítsék az egészséges életmódot és a kerékpározást.

Ezt már jó néhány éve támogatja a város önkormányzata. Ez egy európai kezdeményezés arra vonatkozóan, hogy egy napon Európa nagyobb városaiba minél többen használjanak alternatív közlekedési eszközöket. Nyíregyházán van már 60 kilométer kerékpárút és a következő években még több fog épülni, éppen azért mert a kerékpározásnak most nagy keletje van és egyre több család műveli ezt a fajta szabadidős tevékenységet.

– mondta el dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere.

Az önkormányzatnak az autómentes nap megszervezésében régi partnere a Zöld Kerék Alapítvány. Egész nap színes programokkal várták az érdeklődőket, több mint 20 civil szervezet is csatlakozott a rendezvényhez.

Az autómentes napoknak is az a célja, hogy élhető városok legyenek 10-20-30 év múlva is az unokáinknak. A környezettudatosságra próbáljuk helyezni a hangsúly.

– mondta el Kazai Béla, a Zöld Kerék Alapítvány elnöke.

Az nyíregyházi együttesek fellépése mellett, számos hasznos információval is találkozhattak az érdeklődők, például az Egészség Fejlesztési Iroda egy autóbaleset szimuláció, életmentési bemutatót tartott.

 

Kanócz Rita

#kapcsolódó

Kapus iskola indul Nyíregyházán

Kapus iskola indul Nyíregyházán

Ovszijenko Volodimir kapus iskolát nyit Nyíregyházán hamarosan. A nyitás pontos...

A vírushelyzet miatt online folytatódik a Mozdulj Nyíregyháza! programsorozat

A vírushelyzet miatt online folytatódik...

A vírushelyzet miatt online folytatódik a Mozdulj Nyíregyháza! programsorozat