TÖBB MINT 60 MILLIÓS FEJLESZTÉS AZ APÁCZAIBAN

TÖBB MINT 60 MILLIÓS FEJLESZTÉS AZ APÁCZAIBAN

Két különböző forrásból, több mint 60 millió forintból fejlesztik az Apáczai Csere János Általános Iskolát. Már megújult a tornaterem, a hozzá kapcsolódó öltözők és folyosó, ezen kívül teljesen új légtechnikai rendszer lett beszerelve és korszerűsítették a fűtést. A teljes beruházás októberre készül el.

Óriási fejlesztés valósul meg az Apáczai Csere János Általános Iskolában. A Nyíregyházi Tankerületi Központ támogatásával közel 25 millió forintból új légtechnikai rendszert kapott az intézmény, így a tornaterembe teljesen csíramentes levegőben mozoghatnak a gyerekek, illetve az épület „B” szárnyában lecserélték a régi radiátorokat újra. 36 millió forintos TAO-s forrásból a tornatermet, a hozzá kapcsolódó folyosót és öltözőket korszerűsítették.

A tornaterem sportpadlót kapott, itt felfestették a sportágnak megfelelő vonalakat, digitális eredménykijelzőt szereltek fel és hamarosan érkeznek a plexi mozgatható kosárlabda palánkok és térelválasztó. A fejlesztésre már nagy szüksége volt az intézménynek.

A nyár folyamán kezdődött el a felújítás. És hogy szükség miért volt rá? Mert óriási számú gyermek használja a termet és azt mondhatom, hogy a 90-es évek közepétől nem kapott nagyobb felújítást. Műgyanta volt a burkolata, mely az ízületekre is káros, az elkopások után már a vonalak sem látszódtak és elkopott a műgyanta is. Először van egy egészségügyi vonatkozása és a mindennapos testneveléshez kapcsolódóan egy sport oldala, hiszen négy osztály van évfolyamonként intézményünkben, mely összesen 32 osztályt jelent.

– mondta el Andó Károly, az intézmény vezetője.

 

A közel 60 millió forint összértékű fejlesztés októberre teljesen befejeződik és birtokba vehetik az Apáczai Csere János Általános Iskola tanulói.

Kanócz Rita

#kapcsolódó

A kórházak országszerte felkészülnek a tömeges megbetegedésekre

A kórházak országszerte felkészülnek...

A kórházak országszerte felkészülnek a tömeges megbetegedésekre