Kölcseysek a Magyar Államkincstár interaktív előadásán

Kölcseysek a Magyar Államkincstár interaktív előadásán

A Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban igaz a mondás, nem az iskolának, hanem az életnek tanulunk.

A Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban igaz a mondás, nem az iskolának, hanem az életnek tanulunk. A XXI. században az egyik legfontosabb kompetenciaterület a pénzügyi ismeretek oktatása, hiszen a pénzügyi tudatosságot most kell kialakítani a jövő generációjában. Ehhez nyújtott nagyszerű lehetőséget a Magyar Államkincstár, amely modern, interaktív formában biztosítja, hogy  a tanulók játékosan sajátíthassák el a magyar állampapírokhoz kapcsolódó ismereteket és ezáltal növelhessék pénzügyi és befektetési kultúrájukat.


Egy szeptemberi délelőttön, amikor beléptünk a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium egyik interaktív tantermébe, a Magyar Államkincstár munkatársai már felkészülve vártak bennünket és a 11. D többi tanulóját.


Az általunk előre kialakított 5-6 fős csapatok elfoglalták helyüket az átrendezett asztaloknál, és kezdetét vette az élményekkel teli foglalkozás. Elsőként Márk Attila Olivér igazgató úr köszöntötte a vendégeket egy rövid beszéddel, akik ezután prezentáció keretében ismertették velünk az óra menetét és az alkalmazás használatát.


Ebből megtudtuk, hogy a JátéKincstár egy 2016 decemberében bemutatott applikáció, amely IOS-es és Androidos okostelefonra egyaránt könnyedén és díjmentesen letölthető. Ennek segítségével játékos formában tanulhatunk a pénzügyi és megtakarítási ismeretekről, hozzájárulva a tudatosabb pénzügyi és befektetési kultúrához. Ez a MobilKincstár program bővítménye, amely főként a fiatal generációt célozza meg. Minden csapat kapott egy-egy Ipad-et és egy segítőt, akihez az egész óra folyamán fordulhattunk az esetlegesen felmerülő kérdéseinkkel.


A JátéKincstár felhasználók választhatnak a „Gyors játék” és a „Küldetés játék” játékmódok közül. A „Gyors játék”-ban nehézségi fokok szerint oldhatunk meg önálló feladatokat, úgymint: szókirakó, párosítás, memória, igaz-hamis, illetve kvíz. Mi a „Küldetés játék” módot próbáltuk ki, amely során az előre összeválogatott feladatok teljesítéséért arany, ezüst vagy bronz tallérokat gyűjthetünk, és végül okleveleket kaphatunk.


Az óra gyorsan és hasznosan telt, a játék során pedig sok új információval gazdagodtunk. A foglalkozás végén a győztes csapat ajándékcsomagban részesült. Többek között társasjátékot, pénzügyekkel kapcsolatos ismertető könyvet és fülhallgatót is nyertünk. Minden résztvevő kapott egy pendrive-ot a Magyar Államkincstár jóvoltából.


Összességében szerintünk az óra jókedvűen és lendületesen telt, mivel az osztályunk nagyon élvezte, reméljük, hogy az iskolánk többi diákja is részt vehet a közeljövőben egy hasonló eseményen.

 


Oláh Panna

Ferencz Anna Kincső

Susla Luca

a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium 11. D osztályos tanuló

#kapcsolódó

Puha ünnepi hógolyók félóra alatt, ha kifogyott a desszertből

Puha ünnepi hógolyók félóra alatt,...

Puha ünnepi hógolyók félóra alatt, ha kifogyott a desszertből

 AZ INDIAIAK IS MEGCSODÁLTÁK A NYÍREGYHÁZI TEVÉT

AZ INDIAIAK IS MEGCSODÁLTÁK A NYÍREGYHÁZI...

Az angol nyelvű indiai news18.com július folyamán készített egy fotó összeállítást...