Krúdys erőemelő a világ élén!

Krúdys erőemelő a világ élén!

Gratulálunk Vikinek! Részletekért kattints ide!

Idén márciusban kezdtem el komolyabban az erőemeléssel foglalkozni, amikor elindultam a fekvenyomó diákolimpián. Ott országos második helyezést értem el, majd nyáron pedig  Veszprémben töltöttem egy hónapot, és ott ismerkedtem meg a Veszprémi Cutlerben Attilával, a mostani edzőmmel – s azóta a Veszprémi Cutler Powerlifting csapatához is tartozom. Attila beszélt rá, hogy induljak a Scitec Muscle Beachen, így arra a versenyre már ő készített fel. Itt a fekvenyomó és felhúzó verseny megnyerésével kvalifikációt nyertem a szeptemberi világbajnokságra.

Eközben azonban én hazajöttem Nyíregyházára, így online folytatódott tovább az edzés. A cél a Magyar Professzionális Erőemelő Liga szervezésében szeptember 16. és 23. között Egerben megrendezésre kerülő GPC erőemelő fekvenyomó és felhúzó világbajnokságra való készülés lett. 2013 után ez az idei a második alkalom, hogy Magyarország rendezhette meg ezt a nagyszerű eseményt!


Szeptember 17-én versenyeztem erőemelésben, de előző nap délelőtt volt a mérlegelés. A mérlegelő szobához érkezve rengeteg ismerős arcot láttam, de ennél sokkal több volt az ismeretlen, a külföldi versenyző. Nemzetközi verseny lévén még a felszerelést ellenőrző bíró sem beszélt magyarul! Ahhoz, hogy beleférjek a súlykategóriába, egy kisebb diétára és vízhajtásra volt szükség, így a hosszú sorban állva alig vártam, hogy édességeket ehessek és végre vizet ihassak! Másnap reggel 8 óra körül odaérve láttam, hogy majd csak 15 órakor jön az én csoportom, így addig bőven volt időm pihenni, enni és lelkileg felkészülni. Az edző segítségével kezdés előtt fél órával elkezdtem hengerezni, nyújtani, bemelegíteni. Első fogásnak bekértük a 100 kg-t - ez egyértelműen könnyű volt -, aztán 110 kg is érvényes lett, a 115 kg azonban nehéznek bizonyult és nem sikerült. A guggolás után jött egy másfél órás szünet, ezt követően pedig az én kategóriámnak kezdődött el a fekvenyomás. Ekkor már nagyon fáradt voltam, kiment a pörgető hatása, és a guggolás is kifárasztott - így csak a kezdő fogásom lett érvényes. Aztán megint pihenés, és este 9 óra körül kezdődött a felhúzás - előtte egy energiaital és egy kávé csodákra volt képes! Mindent beleadva mindhárom gyakorlatom érvényes lett, igy 120kg-os felhúzással fejeztem be a versenyt.

Különleges élmény volt a legjobb női erőemelőket megismerni, velük együtt versenyezni és szemtanúja lenni a új rekordoknak. Több mint 1000 versenyző és 33 nemzet nevezett az egy hetes rendezvényre, rengeteg országból eljöttek Egerbe. Például többen voltak Ausztráliából, Argentínából, az Egyesült Államokból, de a közelebbi országokból is - Szlovákia, Ausztria, Lengyelország - sokan érkeztek.


Éjfél után volt az eredményhirdetés - és 275 kg-os összetettel világbajnok lettem a kategóriában!


Majoros Viktória 12.d

#kapcsolódó

A „Csokisuli” és a „Mintaiskola”

A „Csokisuli” és a „Mintaiskola”

Egy iskola infrastruktúrájának fejlesztése a körülmények és a követelmények...

NÉMET CSEREDIÁK-PROGRAM A KRÚDYBAN

NÉMET CSEREDIÁK-PROGRAM A KRÚDYBAN

Seregi Aliz élménybeszámolója.