Nyelvvizsgára is felkészít a kertvárosi iskola

Nyelvvizsgára is felkészít a kertvárosi iskola

Nyelvvizsgára felkészítő csoportokkal várja a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézménye az angol nyelvet kedvelő diákjait. A tanév végéig ingyenes foglalkozásokon fejleszthetik tudásukat a pluszmunkára vállalkozó tanulók.

A 2018/19-es tanév elején indult el az iskolában az a nyelvi csoport, amelynek tagjai egészen júniusig dolgoznak együtt. A hetedik és nyolcadik osztályos tanulók a heti három kötelező tanórán túl négy foglalkozáson vesznek részt minden héten annak érdekében, hogy a tanév végén letegyék az angol középfokú nyelvvizsgát. A köznevelési intézményben két pedagógus foglalkozik a 17 jelentkezett diákkal, akik a tanuláshoz szükséges tankönyveket ingyen kapták meg. Az iskola célja, hogy a szülők válláról levegyék a taníttatás terhét, és megkíméljék őket a nyelvórák költségeiről.


Nem csupán a hetedikesek és a nyolcadikosok előtt áll a nyelvtanulás lehetősége, hiszen a negyedik, az ötödik és a hatodik évfolyamok tanulóinak is szerveztek ingyenes angol nyelvű képzést az iskolában. Az alsóbb évfolyamok diákjai a heti három kötelező angol óra mellé egyet kaptak, ahol fejleszthetik tudásukat. Őket egy nemzetközi angol, gyerekeknek való nyelvvizsgára készítik fel a nyelvtanárok.


A program célja a nyelvtanuláson kívül az is, hogy a középiskolai felvételi előtt álló gyerekek vizsgarutinra tegyenek szert és erősödjön önbizalmuk.


A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézményében két teljesen felszerelt, modern nyelvi labor áll a tanulni vágyók rendelkezésére. 

 

#kapcsolódó

Senkit nem hagyunk magára

Senkit nem hagyunk magára

Senkit nem hagyunk magára

Továbbra is sikeres a járvány elleni védekezés Magyarországon

Továbbra is sikeres a járvány elleni...

Továbbra is sikeres a járvány elleni védekezés Magyarországon