A Világ Legnagyobb Tanórája a Nyíregyházi Kölcseyben is

A Világ Legnagyobb Tanórája a Nyíregyházi Kölcseyben is

2018. szeptember 28-án a 3. órában a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium is csatlakozott az ENSZ egyik kezdeményezéséhez.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete 2015 szeptemberében indította útjára a „Project Everyone” kampányát, amelyben a Világ Legnagyobb Tanórája keretében a nemzetközi szervezet 17 globális célját szeretné megismertetni a gyerekekkel. A kezdeményezés hatására világszerte számos ország – köztük Magyarország is – csatlakozott ehhez a nemzetközi projekthez. A szervezők a Világ Legnagyobb Tanórájának lebonyolítását korosztályhoz igazítható óraterv-vázlatokkal, animációs filmekkel és képregényekkel segíti.

Az immár negyedik alkalommal megrendezésre kerülő témahét fő célja, hogy 2018. szeptember utolsó hetében minél több általános és középiskola csatlakozzon a kezdeményezéshez, és a pedagógusok interaktív módon tartsák meg a tanórát. 

A Világ Legnagyobb Tanórája idén negyedik alkalommal, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, mint projektgazda megbízásából, az UNICEF Magyar Bizottság és az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága szakmai támogatásával, a PontVelem Nonprofit Kft. szervezésében került megrendezésre. 

Ennek keretein belül angol nyelvtanáraink Jánowszky-Markovics Orsolya és Szabó-Papdi Eszter angoltanárnők több tanórát is megtartottak. Az egyik tanóráról felvétel is készült, amely a Videotóriumban megtekinthető. Jánowszky-Markovics Orsolya tanárnő a Debreceni Egyetem megbízásából mentortanárként is dolgozik, így a nála gyakorlatot teljesítő Posta Andrea hatodéves hallgató szintén bekapcsolódhatott a programba, az ő feladata volt, hogy az egyik tanórán olyan kérdéseket dolgozzon fel angol nyelven, mint a környezetvédelem és a globalizáció problémái. A hallgató az óra keretén belül a témákról szóló kisfilmeket dolgozott fel a diákokkal, illetve csoportmunka keretében ötleteket gyűjthettek a diákok, hogyan lehetne ezeket a problémákat orvosolni. A Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium aktívan kiveszi részét a jövő tanárgenerációjának nevelésében is.

#kapcsolódó

A Juventus meccstől az OKTV döntőjéig

A Juventus meccstől az OKTV döntőjéig

Büszkék lehetünk Sveda Tamás Györgyre, a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium...

Együnk sárgabarackot és görögdinnyét

Együnk sárgabarackot és görögdinnyét

Jó hatással van ránk a kánikulában is, ha színesen étkezünk. A táplálkozási...