Elkezdődött az őszi virágosítás Nyíregyházán

Elkezdődött az őszi virágosítás Nyíregyházán

Több mint 95 ezer darab hagymás és kétnyári virág díszíti majd a közterületeket.

Elkezdődött az őszi virágosítás Nyíregyházán, melynek eredményeként több mint 95 ezer darab hagymás és kétnyári virág díszíti majd a közterületeket. A NYÍRVV Nonprofit Kft. munkatársai előreláthatóan csaknem 40 ezer tő kétnyári virágot, és 56 ezer darab hagymás növényt ültetnek el a városi díszágyásokba.

 Az ültetéseket gondos tervezés előzte meg, a virágok fajtáinak megválasztásánál fontos szempont volt, hogy tél végétől késő tavaszig folyamatosan legyenek virágzó növények a városban.

Az idei évben a díszágyásokat jellemzően geometriai alakzatban ültetett virágok díszítik majd, egyebek mellett a Hősök terén, a Petőfi téren, az Október 23. téren és a Család utcán is lesznek geometrikus formák. A NYÍRVV munkatársai kialakítanak tömött tulipánágyásokat, a sűrűn ültetett, legszebb fajták díszítik majd a Hősök, az Országzászló, és a Kossuth tereket, valamint Sóstót.

Természetesen a népszerű mintázott ágyásokat is kialakítják, a könyvtár előtti raszter szerelmes gerléket, a posta előtti népi motívumokat, a sárga dombháznál található virágórát, az Eötvös iskola előtti sárga tengeralattjárót ábrázol majd. A Petőfi teret és a Hősök terét hagyományosan a város és a nemzet színei díszítik.

Újdonságként először kerül a közterületekre százszorszép, és egy kései virágzású virágfajta, a kék színű prérigyertya.

A munkálatok a Városalapítók szobránál kezdődtek, ahol őszi színkombinációban több ezer nárciszt, tulipánt és árvácskát ültetnek el, majd a korai tulipánok tere, a Hősök tere következik, amely a legkorábban borul majd virágba tavasszal. A NYÍRVV virágosítja a külterületeken és bokortelepüléseken található díszágyásokat is.

Az őszi munkálatok előreláthatóan egy hónapig tartanak, a virágosítás értéke nettó 6,2 millió forint.

#kapcsolódó

SZINTE ÓRÁNKÉNT KIGYULLAD EGY LAKÁS

SZINTE ÓRÁNKÉNT KIGYULLAD EGY LAKÁS

Az év eddigi időszakában 750 lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat: 24 eset...

50 órás közösségi szolgálat Nyíregyházán

50 órás közösségi szolgálat Nyíregyházán

Idén érettségiztek le az első olyan évfolyamok, akiknél a vizsgára való jelentkezés...